Kroon voor IKC de kroon tijdens de bloemendagen

Nieuws
Verschillende leeftijdsgroepen werken samen.
Verschillende leeftijdsgroepen werken samen. (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - Een jaarlijks terugkerend tafereel is begonnen: de bloemendagen in Anna Paulowna. Dit jaar doet IKC de Kroon ook mee. IKC de Kroon is een integraal kindcentrum waar kinderen van nul tot dertien jaar samen spelen, leren en ontwikkelen. IKC de Kroon ziet opgroeien als een samenspel tussen ouders, kinderen, het team en alle andere partijen uit het dorp: it takes a village to raise a child! Meedoen aan een groot evenement in het dorp is dan ook een logische stap voor een IKC dat middenin het dorp wil staan. 

Deze week staat in het teken van de bloemendagen en maken de kinderen met behulp van ouders en leerkrachten een mozaïek voor de school. Verschillende leeftijdsgroepen werken samen om hier een groot succes van te maken. Het werken aan het mozaïek is onderdeel van de ‘rijke schooldag’, waarbij naast rekenen, taal en spelling ook naschools aanbod wordt vormgegeven.

Sinds 2023 is LINK jongerenwerk vast toegevoegd aan het team van IKC de Kroon. Hierdoor kan IKC de Kroon in samenwerking naschoolse activiteiten aanbieden aan alle kinderen, waaronder dus het maken van een bloemenmozaïek.

Het kunstlokaal is ingericht met tafels, stoelen, verzamelbakjes en emmers met zilveren en zwarte spelden, het feest kan beginnen. Elke nagel moet aan een speld geprikt worden. Tijdens het voorprikken hebben we constant naar de juiste kleuren gezocht, om het ontwerp, de letters van IKC de Kroon en een kroon tot een mooie Mozaiek te maken. Vrijdagavond wordt de mozaiek aan het hek verbonden zodat dit vanaf aanstaande zaterdag t/m woensdag bewonderd kan worden.