Apollo geeft Maestroconcert in Vikingschip

Uitgaan
Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’
Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’ (Foto: aangeleverd)

DEN OEVER - Het harmonieorkest Apollo organiseert op zaterdag 6 april weer een Maestro-concert. Vier bekende Wieringers strijden om de ‘Gouden Baton’ door een bekend stuk te dirigeren.

De voor hen uitgekozen stukken zijn inmiddels bekend gemaakt en samen met de baton aan hen uitgereikt. Inmiddels zijn ze begonnen met repeteren met het orkest; wat nog niet meevalt. Alle muzikanten tegelijk laten beginnen ziet er erg makkelijk uit als een professionele dirigent ervoor staat; maar blijkt best nog een uitdaging.

De dappere kandidaten zijn:

Trien van de Gest (behoeft geen uitleg), Co Klein – garagehouder te Oosterland en lid van de vrijwillige brandweer Den Oever, John Neidhöfer – slagerij Neidhöfer te Den Oever, The Mystery Guest – tja, welke bekende Wieringer dat is, is een verrassing!

De jury zal bestaan uit:

Michel Pranger – regisseur Thalia Muziektheater en ex-deelnemer Maestro 2019, John Numeijer – technisch jurylid en Wethouder Robert Leever – juryvoorzitter.

Apollo zal verder onder leiding van Jeroen Drenth nog een aantal mooie stukken spelen, waarvan sommigen samen met Jan Rotgans op accordeon; zoals ‘Oblivion’ van Astor Piazolla en ‘Paris Montmartre’ waar allerlei bekende melodieën je naar het Parijs brengen aan het begin van de vorige eeuw. De presentatie is in handen van Josien Smit. De kaartverkoop is reeds gestart en gaat snel, reserveren wordt beslist aangeraden.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.apollodenoever.nl of 06-22579312.
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum Het Vikingschip, Robenoordstraat 11a te Den Oever;
aanvang: 20:00.