Getuigen gezocht van mishandeling in Hoorn

112-nieuws
Afbeelding
Foto: politie.nl

HOORN - Een dertienjarige jongen uit Hoorn is zaterdag 4 maart tussen 16.00 en 16.30 uur mishandeld aan het Gangwerk ter hoogte het Cruyff Court in de Grote Waal. De jongen is hierbij meerdere keren geslagen. Uit politieonderzoek is gebleken dat er een omstander was die heeft ingegrepen. De politie komt graag in contact met deze man en roept ook andere getuigen op zich te melden.

Wanneer de jongen rond 16.00 uur met vrienden onderweg is richting het Cruyff Court, verlenen zij geen voorrang aan een fietser. Waar het grootste deel van de groep doorfietst, remmen de jongen en een vriend af en passeren vervolgens de fietser. Hierbij ontstaat een woordenwisseling met als gevolg een schermutseling tussen het slachtoffer en de verdachte. De jongen wordt hierbij meerdere keren geslagen. Dit gaat door totdat een omstander ingrijpt en de verdachte van het slachtoffer aftrekt. De fietser is er vervolgens vandoor gegaan richting het parkje achter de Westerdijk. Het slachtoffer hoefde niet worden behandeld in het ziekenhuis, wel is hij erg geschrokken.

Getuigenoproep

Er heeft inmiddels een minderjarige jongen zich als verdachte gemeld. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. De politie wil alsnog graag in contact komen met eerdergenoemde omstander om goed uit te kunnen zoeken wat er precies is gebeurd. Daarnaast zoekt de politie ook andere getuigen van de mishandeling. 

Getuigen van deze mishandeling of mensen die over beelden van de mishandeling beschikken, kunnen bellen met 0900-8844.