Feestelijke open dag zwembad De Waterhoorn in Hoorn

Algemeen
In de verschillende baden van De Waterhoorn vinden allerlei activiteiten plaats.
In de verschillende baden van De Waterhoorn vinden allerlei activiteiten plaats. Foto: aangeleverd

HOORN - Zwembad De Waterhoorn houdt zondag 14 november een open dag vanwege het 25-jarig jubileum. Het belooft een feestelijke dag te worden met uiteenlopende sportieve activiteiten in de diverse baden van het zwembad. 

De eerste activiteiten starten om 10.00 uur en om 16.00 uur wordt de open dag afgesloten. Het brede programma zorgt ervoor dat jong en oud zich op sportieve wijze kan vermaken. Tobias Bergevoet, locatiemanager van De Waterhoorn, kijkt ernaar uit. “Een mijlpaal als deze hoor je samen met de gasten te vieren. Het is mooi dat dit samen met het personeel op een enerzijds verantwoorde en anderzijds feestelijke wijze kan worden georganiseerd.” 

Zed & Sop

De gehele open dag kunnen bezoekers komen vrijzwemmen in het recreatiebad. In het wedstrijd- en doelgroepenbad vinden andere activiteiten plaats. Zo verzorgt personeel van De Waterhoorn onder andere een Zed & Sop-introductiezwemles. Op die manier kunnen gasten kennismaken met de unieke zwemlesmethode van Optisport. In de hal wordt een speciale Zed & Sop-stand opgezet voor meer informatie omtrent de zwemlessen, waar kinderen een toffe ballon kunnen laten maken.

Sportieve clinics

Het is daarnaast mogelijk om te proeven van de andere activiteiten die doorgaans in het zwembad plaatsvinden. Zo is er voor gasten de mogelijkheid om mee te doen met een doelgroepenles Aqua’Varia, Aqua’Power en Aqua’Joggen. Ter Rede van Hoorn organiseert een borstcrawl-clinic, Zwemvereniging INO daagt gasten uit middels een Zwem Bootcamp, reddingsbrigade Notwin verzorgt een clinic ‘Zwemmend redden’ en ZVH organiseert een clinic Waterpolo. Active Diving is aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan. 

Het complete rooster met de exacte tijden van de activiteiten is te vinden op www.optisport.nl/waterhoorn/opendag-de-waterhoorn . Let op: het is verplicht voor iedereen vanaf achttien jaar om bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te laten zien.