Keltisch concert Schoorkoor in Oosterkerk

Algemeen
Het Schoorkoor bij het concert in oktober in de Oosterkerk.
Het Schoorkoor bij het concert in oktober in de Oosterkerk. Foto: Jet Vos

HOORN - De enthousiaste leden van het Schoorkoor laten zich niet de mond snoeren door allerlei ongrijpbare elementen. Er mag gezongen worden en er zal dan ook gezongen worden. Eerder al was het koor te zien en te horen op zaterdagmiddag 23 oktober in een bomvolle Oosterkerk, maar omdat velen er toen niet bij konden zijn is gekozen voor een tweede Keltisch concert op zondag 20 maart.

Aanvankelijk stond dat tweede concert al gepland voor november, maar ook toen waren de coronamaatregelen er de oorzaak van dat er niet fysiek kon worden opgetreden. Die problemen liggen nu achter ons. Er mag weer worden opgetreden en dat is dan ook precies wat het Schoorkoor gaat doen. 

Het koot brengt Ierse en Schotse liederen, met begeleiding van pianist Hein Conijn, gitaar Larissa Böhm en doedelzak Erwin van Breemen. Dirigente van het Schoorkoor is Margreet Drijver.

De Keltische liederen zijn te beluisteren op zondag 20 maart om 14.30 uur in de Oosterkerk in Hoorn. Kaarten kosten zes euro inclusief consumptiebon en zijn verkrijgbaar via concert.schoorkoor@gmail.com .