Grote belangstelling voor Westfriese Run Bike Run in Hoorn

Algemeen
Deelnemers fietsen 27 kilometer.
Deelnemers fietsen 27 kilometer. Foto: aangeleverd

HOORN - Stichting Sportief Westfriesland organiseert zondag 3 april in samenwerking met triatlonvereniging Hollandia voor de negende keer de Westfriese Run Bike Run. Dit evenement vindt plaats rond de accommodatie van atletiekvereniging Hollandia. Er wordt gestart met een 5 kilometer run. Hierna volgen 27 fietskilometers en ten slotte wordt nog eens 2,5 kilometer gelopen. De finish is, net als de start, op baan van Hollandia aan de Blauwe Berg in Hoorn.

De atletiekbaan stelt als centrum van de activiteiten onder andere de kleedgelegenheid en inschrijvingsruimte beschikbaar. De deelnemers gebruiken het mooie vrijetijdspark voor de looproute en fietsen aan de andere kant van de A7 hun 27 kilometers weg. Hierdoor zijn de loop- en fietsroute gescheiden van elkaar.

Bij de voorgaande edities stonden er circa 150 deelnemers aan de start. Dit jaar verwacht men dat aantal ook weer te halen. Deelnemers kunnen ook met een maatje een koppel vormen. De een loopt en de ander fietst, gezamenlijk vormen zij dus een duo.

Meedoen? Inschrijven kan via www.westfrieserunbikerun.nl . Let op: er is geen na-inschrijving op de dag zelf!