Cinema Oostereiland en Westfries Museum in Hoorn over unieke relatie tussen mens en dier

Algemeen
In de film Buddy zien we hoe honden de ultieme ondersteuners zijn van mensen met een lichamelijke beperking.
In de film Buddy zien we hoe honden de ultieme ondersteuners zijn van mensen met een lichamelijke beperking. Foto: aangeleverd

HOORN - Cinema Oostereiland en de Vrienden van het Westfries Museum besteden zondag 22 mei op bijzondere wijze aandacht aan de relatie tussen mens en dier. De aanleiding is de huidige expositie DIERBAAR in het Westfries Museum, die onze veranderende relatie belicht met dieren door de eeuwen heen. 

Cinema Oostereiland vertoont drie zeer uiteenlopende films met het dier in de hoofdrol. In Buddy zien we hoe honden de ultieme ondersteuners zijn van mensen met een lichamelijke beperking (aanvang 12.15 uur). In de indringende documentaire Cow is te zien hoe het dier wordt ingezet voor de productie van voedsel (aanvang 16.00 uur). Als derde film staat Poeslief op het programma, een vrolijke ode aan de kat Abatutu, bekend van zijn optredens in films (aanvang 12.45 uur). Voor de kinderen is er Mamma Boe - op weg naar thuis (aanvang 10.30 uur)

Bespreking kunstwerken 

Filmregisseur Ignas van Schaick en schrijfster Mensje van Keulen bespreken vanaf 14.00 uur hun favoriete kunstwerk uit de expositie Dierbaar in de grote filmzaal van Cinema Oostereiland, terwijl het kunstwerk op het filmdoek wordt vertoond. Gespreksleider Henk Tameling gaat op zoek naar reacties op vragen als hoe wij in onze samenleving omgaan met dieren, zien we het dier als vriend of als vijand?

Entreeprijs voor de film is tien euro, met korting acht euro. Entreeprijs voor de lezing: normaal tien euro, vijf euro voor Vrienden Cinema Oostereiland en Vrienden van het Westfries Museum. Kaartverkoop voor het programma op het Oostereiland: www.cinemaoostereiland.nl. Kaartverkoop voor de expositie DIERBAAR: www.wfm.nl .