Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland neemt organisatie Avondvierdaagse Hoorn over

Algemeen
De Sportwandelschool start in september 2022 met de voorbereidingen voor de Avondvierdaagse in 2023.
De Sportwandelschool start in september 2022 met de voorbereidingen voor de Avondvierdaagse in 2023. Foto: Pexels

HOORN - Het college van burgemeester en wethouders heeft antwoord gegeven op de door Fractie Tonnaer gestelde vragen over het onverwachte einde van de Hoornse Avondvierdaagse in 2022. 

Vanaf de jaren veertig van de vorige eeuw werd de Avondvierdaagse jaarlijks door Wandelsportvereniging U.D.I-S.O.S. georganiseerd. “De Hoornse Avondvierdaagse is een evenement van betekenis waar 2500 kinderen van basisscholen en hun ouders aan deelnemen. In andere Noord-Hollandse gemeenten wordt de Vierdaagse door de gemeenten gelukkig wel gepromoot”, zegt gemeenteraadslid Ellen van der Knaap namens Fractie Tonnaer. “We zijn blij dat Stichting Sportwandelschool Hoorn/West-Friesland bereid is de Avondvierdaagse voortaan jaarlijks te organiseren.” Het college laat weten dat door de aanhoudende corona de wandelvierdaagse in 2022 alsnog wordt uitgesteld.

De Sportwandelschool start in september 2022 met de voorbereidingen voor de Avondvierdaagse in 2023. “Fractie Tonnaer vertrouwt erop dat de Hoornse basisscholen, vrijwilligers en andere organisaties meehelpen met het organiseren van de Avondvierdaagse. De gemeente Hoorn kan de Vierdaagse steunen door bijvoorbeeld vergunningen te verlenen en legeskosten voor het evenement kwijt te schelden. Voor de veiligheid van de deelnemers van de Avondvierdaagse is het noodzakelijk dat de gemeente een aantal straten tijdens de Vierdaagse afsluit voor het verkeer.”