Met het certificaat heeft Taalhuis de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan.
Met het certificaat heeft Taalhuis de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. (Foto: aangeleverd)

Taalhuis Westfriesland in Hoorn heeft kwaliteit op orde

Algemeen

HOORN - Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. Met het certificaat heeft Taalhuis de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Taalhuis Westfriesland heeft kwaliteit op orde

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Over de toekomstbestendigheid zegt de auditor van CBTC dat de structuren goed zijn ingericht en dat doelstellingen en afspraken die zijn gemaakt met de opdrachtgevers worden behaald. Daarnaast is de auditor zeer positief over de bevlogen en betrokken medewerkers en vrijwilligers.

Trots

Taalhuis is erg blij met de uitslag. Mariska Woudenberg, coördinator Taalhuis Westfriesland: “Met het behalen van de CBTC-certificering hebben we bevestigd gekregen dat we een toekomstbestendig Taalhuis hebben opgebouwd voor West-Friesland. Daar zijn we zeer trots op. Al weten we ook dat er nog verbeterpunten zijn, maar dat houdt ons scherp! Trots zijn we ook op het feit dat ook de auditor ziet dat we een team van bevlogen collega’s zijn. Onze visie is dat wij gaan voor een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. Ook als je moeite hebt met lezen en schrijven. En die visie wordt door alle collega’s vanuit het hart gedragen. Dat merken onze vrijwilligers, de partners waar we mee samenwerken, maar vooral de mensen die hulp nodig hebben met de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 15 aug, 12:05
Afbeelding
Jaarmarkt Blokker terug van weggeweest Algemeen 14 aug, 15:25
Afbeelding
Kopstaartbotsing op Provincialeweg in Hoorn 112-nieuws 13 aug, 12:20
Afbeelding
Kind zit vast in Tesla, hulpdiensten schieten te hulp 112-nieuws 12 aug, 15:38
Afbeelding
Bewoners Westerhaven genieten van hun rondje Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:40
Afbeelding
Gemeente Hoorn plaatst zonnebranddispensers in de stad Algemeen 11 aug, 16:39
Afbeelding
Hoorn Lokaal stelt vragen over tariefverhogingen Waterhoorn door energiekosten Algemeen 11 aug, 16:26
Afbeelding
Liberaal Hoorn: ‘Hoe effectief is de Hoornse leegstandsaanpak?’ Algemeen 11 aug, 13:58
Afbeelding
Westfries Museum in Hoorn presenteert Schatten uit het Rijksmuseum Algemeen 10 aug, 14:12
Afbeelding
StoryTrail Theaterwandeling door Hoorn Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Fietsroutes voor senioren door Westfriesland Algemeen 10 aug, 12:37
Afbeelding
Open veteranendag bij tennisvereniging De Balletuin in Zwaag Algemeen 10 aug, 11:22
Afbeelding
Op goed geluk: de Duimenrace in Hoorn Algemeen 10 aug, 11:05
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief