Waterweek Hoorn grootser dan ooit

Algemeen
Maak kennis met lokale watersporten en bemachtig zelf een (water)heldenrol.
Maak kennis met lokale watersporten en bemachtig zelf een (water)heldenrol. Foto: aangeleverd

HOORN - De Hoornse haven wordt van 12 tot en met 17 juli omgebouwd tot een spetterend spektakel. Waterweek Hoorn slaat de handen ineen met ‘Hoorn, echt mooi’ en vele lokale ondernemers en organisaties om inwoners en bezoekers van de stad te trakteren op gezellige (water)activiteiten. Te voet, vanaf het water of op de fiets. Want dit jaar zijn de Hoornse Waterweken grootser dan ooit!

De gehele week word je overspoeld met activiteiten met als thema ‘Waterhelden’. Maak kennis met lokale watersporten en bemachtig zelf een (water)heldenrol. Geef je op voor de BIGSup competitie, het zeilen met een echte Optimist of de spannende Drakenbootrace. Westfriese zeilheldin en vijfvoudig wereldkampioen Lobke Berkhout gaat de nieuwe helden onderscheiden tijdens de uitreiking op zondag. 

Ontdek de binnenstad ook te voet met podwalks of tijdens een fietstour vanuit de haven. Voor de jongste generatie wordt de hele week een uitdagende puzzeltocht georganiseerd door de binnenstad. Vrijdag en zaterdag wordt het weekend ingeluid met de VrijMiBo en het Wijnfestival. De week wordt afgesloten met het Held (health) festival, het Shantyfestival (Kaap Hoorn) en diverse kinderactiviteiten op het Baatland. Kortom, een volprogramma! Bekijk het complete programma op www.waterweekhoorn.nl of www.hoornechtmooi.nl (voor enkele activiteiten kun je je vooraf aanmelden).

Samen komen we verder en staan we sterker. Daarom worden diverse activiteiten dit jaar georganiseerd samen met lokale partijen, zoals het Wijnfestival (Midiwines), de rondleiding ‘historische boten’ via een nieuwe app (Stichting Varend Erfgoed), fietstour (RentTourBuy), amusetour op het water (Amusetour en Watertaxi Hoorn), een gevelwandeling (Vereniging OudHoorn) en een sportieve zondag door Sportcentrum Hoorn. Cultuur, horeca, winkeliers, verenigingen en stichtingen bieden samen een gevarieerd aanbod aan gezellige activiteiten voorjong en oud. De organisatie van de Waterweken slaan daarnaast de handen ineen met ‘Hoorn, echt mooi’, Holland boven Amsterdam, Zwaluw Groep, Sportcentrum Hoorn, Ngage Recruitment en Gemeente Hoorn.

De gehele week word je overspoeld met activiteiten met als thema ‘Waterhelden’.