Sterk deelnemersveld bij Boekweit Olie Tennistoernooi in Hoorn

Algemeen
Op de tennisbanen van HLTV Juliana start zondag 10 juli de 43e editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi.
Op de tennisbanen van HLTV Juliana start zondag 10 juli de 43e editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi. (Foto: aangeleverd

HOORN - Op de tennisbanen van HLTV Juliana op de Blauwe Berg 33 in Hoorn start zondag 10 juli de 43e editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi. Een 4-sterren Nationaal Ranglijst Tennistoernooi, zowel bij de heren als bij de dames. Het Nationaal Ranglijst Tennistoernooi behoort tot één van de sterkere toernooien in Nederland en valt onder KNLTB Toptennis. Tegelijkertijd worden in het open toernooi in de speelsterktecategorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7-15+, 8-17+, 6-35+ en 7-35+ in zowel het heren- en damesenkelspel als het heren- , dames- en gemengd dubbelspel gespeeld. 

Ook dit jaar is er weer een sterk deelnemersveld. Guy den Heijer met een achtste plaats op de Nationale Ranglijst staat als eerste geplaatst op de lijst van direct geaccepteerde spelers. Ook bij het dames enkelspel DE**** mogen we spreken van een goed en sterk veld met alle negentien direct geaccepteerde spelers bij de eerste zeventig van Nederland. Quirine Lemoine staat met een zevende positie op de Nationale Ranglijst (nr. 288 op de WTA ranglijst) als eerste geplaatst op de lijst van direct geaccepteerde spelers. Het toernooi begint zondag 10 juli met enkele wedstrijden uit de 2- t/m 8-rubrieken. Maandag 11 en dinsdag 12 juli worden vanaf 09.30 uur de kwalificaties voor de HE**** en voor de DE**** gespeeld. Spelers kunnen zich voor zowel de HE-kwalificatie als voor de DE-kwalificatie tot zondag 10 juli 14.00 uur inschrijven via mijnknltb.toernooi.nl. Woensdag 13 juli wordt om 09.30 uur gestart met de eerste ronde partijen van het hoofdschema van de HE**** en de DE****. De finales van alle onderdelen zijn zondag 17 juli vanaf 09.00 uur. Het volledige programma is te vinden op www.boekweitolietennis.nl.

Tenniskids

Vrijdag 15 juli komt Tennis On Tour met een Clinic Jeugd langs bij het Boekweit Olie Tennistoernooi. Samen met de Tenniskids wil Tennis On Tour een prachtig feestje bouwen. Dit feestje vindt plaats van 15.00 tot 18.00 uur op de tennisbanen van HLTV Juliana. De clinic is voor alle Tenniskids van zes tot twaalf jaar. Je hoeft geen KNLTB-lid te zijn. Aanmelden kan via jeugd@hltvjuliana.nl .

Voor de kinderen is er een speciale jeugdclinic.