Afbeelding
Foto: aangeleverd

Raad neemt besluit over bestemmingsplan stadsstrand Hoorn

Algemeen

HOORN - De gemeenteraad stelt dinsdag 27 september het bestemmingsplan voor het nieuwe stadsstrand vast. Dat is noodzakelijk om het strand te kunnen inrichten en aanleggen. Ook neemt de raad besluiten over de toekomst van bedrijventerrein Gildenweg en de kwaliteitsimpuls van de openbare ruimte van het centrumgebied in de Kersenboogerd.

De raad neemt een besluit over het bestemmingsplan voor het nieuwe stadsstrand. Als de raad instemt met het bestemmingsplan, kan de gemeente eind 2022 starten met de aanleg en inrichting van het strand. Op die manier kan het stadsstrand in 2023 gedeeltelijk en in 2024 helemaal open voor strandbezoekers.

Bedrijventerrein Gildenweg

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het college onderzocht of het mogelijk is om van bedrijventerrein Gildenweg een woonwijk te maken. Dit blijkt financieel niet realistisch. Voorstel is daarom om dit niet verder te onderzoeken. De Gildenweg blijft daarmee voorlopig bedrijventerrein. Het college stelt voor om de openbare ruimte op te knappen en bedrijven weer de ruimte te geven om toekomstgericht te investeren. In overleg met bedrijven en omwonenden worden eventueel noodzakelijke maatregelen genomen om overlast te minimaliseren of te voorkomen.

Kersenboogerd

Op de agenda staan ook twee voorstellen over het centrumgebied van de Kersenboogerd. Het eerste voorstel is om geld uit te trekken om de openbare ruimte in dit deel van de Kersenboogerd een grote opknapbeurt te geven. Onder meer door overbodige parkeerplaatsen op te heffen, meer groen en waterberging toe te voegen en de kwaliteit van de grachten te verbeteren. Het tweede voorstel is om hier geen sociale huurwoningen meer toe te voegen, maar middeldure huur- en koopwoningen. Het grote aandeel goedkope huurwoningen is de kern van de kwetsbaarheid van dit deel van de Kersenboogerd. Een meer diverse woningvoorraad zorgt voor meer sociale stabiliteit.

Overige punten

De raad buigt zich verder over de overeenkomst met Intermaris en BPD over de ontwikkeling van het Pelmolenpad tot woonwijk, het bestemmingsplan voor woningbouw op de locatie van het oude postkantoor bij de Huesmolen en het bestemmingsplan voor woningbouw op de locatie van De Egelbanden aan het Keern.

Volg de raad

De raadsvergadering start om 20.00 uur en vindt plaats in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1. Op www.hoorn.nl/raad staat de agenda en alle voorstellen. Alle publiek is welkom. De raad kan ook vanuit huis (of elders) gevolgd worden, via de livestream op www.hoorn.nl/raad of via Twitter @RaadHoorn.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Statiegeldactie zorgt voor zaden voor basisschoolleerlingen in Hoorn Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Popronde Hoorn krijgt subsidie Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Kaarsen maken bij MAK in Blokker Algemeen 7 dec, 19:00
Afbeelding
Tien jaar geleden verloor Jacqueline uit Hoorn haar dochtertje Keet Algemeen 7 dec, 15:17
Afbeelding
Raad Hoorn stelt gemeentelijke belastingen 2023 vast Algemeen 7 dec, 14:28
Afbeelding
Magnets and Miracles en The Tibbs in Hoorns poppodium Manifesto Algemeen 7 dec, 13:50
Afbeelding
Vader Sven zamelt geld in om het leven van zieke dochter Maud te redden Algemeen 7 dec, 10:50
Afbeelding
Schaatsen op de Roode Steen in Hoorn: het kan (bijna) weer! Algemeen 6 dec, 18:54
Afbeelding
Vishandel Wormsbecher in Hoorn sluit de deuren Algemeen 6 dec, 17:08
Afbeelding
Cheque voor kinderboerderij Frits Farm in Zwaag Algemeen 6 dec, 15:27
Afbeelding
Op weg naar een rookvrije generatie, dus ook zonder ‘vapen’ Algemeen 6 dec, 14:15
Afbeelding
A-team Oranje krijgt steeds meer kleur tijdens WK Qatar Oranje 6 dec, 13:08
Afbeelding
Kerstconcert Bamestra Nova in Zwaag Algemeen 6 dec, 12:51
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief