Fietsjesactie Jan en Lida Kooijman uit Hoorn genomineerd voor het ‘BertOp500-je’

Algemeen
De fietsjesactie van Jan en Lida Kooijman maakt kans op een mooie prijs.
De fietsjesactie van Jan en Lida Kooijman maakt kans op een mooie prijs. Foto: aangeleverd

HOORN - De Gratis Fietsjes Actie Voor Minima van Jan en Lida Kooijman is samen met twee andere projecten genomineerd voor de BertOp500-je van KRO-NCRV. Donderdag 24 november krijgen Jan en Lida in de studio in Hilversum te horen of zij de uiteindelijke winnaar zijn.

Het radioprogramma BertOp5 mag namens de KRO-NCRV één van de stille helden een steuntje in de rug geven in de vorm van een gepersonaliseerde prijs: het zogenoemde BertOp500-je. Vanaf 1 november konden luisteraars een week lang hun waardering geven door duimpjes uit te delen aan vijf stille helden. 

Daarna heeft een jury, bestaande uit KRO-NCRV-presentoren Anita Witzier en Sander de Kramer en Minister van Oplossingen Nienke Meijer, zich zich gebogen over welk project het BertOp500-je krijgt. Op 24 november wordt in een speciale uitzending van BertOp5 bekendgemaakt welke stille held een steuntje in de rug krijgt met een bedrag van vijfhonderd euro. De drie projecten met de meeste duimpjes zijn uitgenodigd om die dag naar Hilversum te komen.

Jan Kooijman is enorm verrast en zelfs flabbergasted: “Bert Kranenbarg van NPO Radio 5 belde mij op met ‘Gefeliciteerd Jan! Jullie fietsenproject behoort tot de laatste drie kanshebbers om het fantastische geldbedrag te winnen’. Dat was een geweldig moment. Natuurlijk heb ik het meteen aan onze vrijwilligers verteld. Het hele team is ontzettend blij met deze nominatie. Daarom willen wij iedereen bedanken die op ons mooie project heeft gestemd. Met jullie hulp is het gelukt om bij de laatste drie te eindigen. We zijn nu heel benieuwd of we door de jury worden uitgekozen. Natuurlijk gunnen we het de andere twee projecten ook. Het is voor ons al een belevenis om dit mee te maken. Elkaar een beetje helpen in deze moeilijke tijd, dat is al mooi. We zijn allemaal winnaars!”

De uitslag wordt donderdag 24 november bekendgemaakt in de uitzending van BertOp5 tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 5. Meer informatie over de fietsjesacties van Jan en Lida: www.fietsjesvoorminima.nl .