Hoorn zesde stad in Nederland met stadswandeling over slavernijverleden

Algemeen
Jan Pieterszoon Coen.
Jan Pieterszoon Coen. Foto: LocalGuideHoorn.com

HOORN - Naar aanleiding van de toegenomen aandacht en interesse, is er nu ook voor Hoorn een stadswandeling ontwikkeld rond het thema slavernij. Vanaf februari verzorgt Local Guide Hoorn deze verrassende en leerzame wandeling door het historisch centrum van Hoorn. Daarmee is Hoorn na Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Haarlem de zesde stad in Nederland waar geïnteresseerden door middel van een stadswandeling meer kunnen leren over het slavernijverleden.

De Stadswandeling slavernijverleden Hoorn begint bij de Oosterpoort en neemt je mee langs plekken die relevant zijn voor dit onderwerp. Gids Alette van Local Guide Hoorn vertelt je aan de hand van specifieke locaties en gebouwen op welke wijze Hoorn verbonden was met slavernij. Naast de slavenhandel door de West Indische Compagnie (WIC) en de inzet van tot slaaf gemaakten door de Oost Indische Compagnie (VOC) komt ook de Barbarijse slavenhandel aan bod.


De oude haven van VOC stad Hoorn (Foto: LocalGuideHoorn.com)

Geen opsomming van droge feiten, maar onderhoudende en menselijke verhalen over inwoners van Hoorn uit de 17e en 18e eeuw. Verrassend en leerzaam voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Hoorn.

De wandeling slavernijverleden Hoorn is ook geschikt voor mensen van buiten Hoorn. De wandeling voert langs de mooiste monumenten van de historische binnenstad. Tijdens de wandeling komt ook de algemene geschiedenis van Hoorn aan bod omdat deze de context vormt voor de verhalen over het slavernijverleden.

Meer informatie over de stadswandeling slavernijverleden Hoorn is te vinden op: https://localguidehoorn.com/stadswandeling-slavernij-hoorn/ .