Speciale filmavond bij De Blokkers

Algemeen
De film toont beelden van 20 april 1990 toen een speciale voetbaldag voor de jeugd van De Blokkers plaatsvond.
De film toont beelden van 20 april 1990 toen een speciale voetbaldag voor de jeugd van De Blokkers plaatsvond. Foto: aangeleverd

BLOKKER - Op de social media-kanalen van vv De Blokker wordt elke week een terugblik in het verleden getoond onder de noemer ‘ThrowbackThursday’. Donderdag 23 februari organiseert de voetbalvereniging een bijzondere ThrowbackThursday-filmavond. De hoofdrol voor deze avond is weggelegd voor een unieke film die recent is teruggevonden.

20 april 1990 vond een speciale voetbaldag voor de jeugd van De Blokkers plaats. Tijdens deze regenachtige vrijdag werden meer dan tweehonderd kinderen vermaakt met allerlei (voetbal)spelletjes. Speciale gasten van die dag waren Ajax-spelers Dennis Bergkamp en Danny Blind. De twee sterren hielden de jeugd enkele uren bezig, maar moesten vanwege regenval wel eerder stoppen.

Meer dan 45 minuten aan unieke filmbeelden geven een sfeerimpressie van deze voetbaldag. Op de beelden komen veel bekende oud-vrijwilligers in beeld, maar ook jeugdleden die in meer of mindere mate nog jaren met de vereniging verbonden zijn (geweest). En natuurlijk zien we ook veelal de voetbalsterren zelf die vele jongens en meisjes betoverden.

Nieuwsgierig? Kom 23 februari naar de kantine van De Blokkers (Gildenweg 23a, Blokker). Vanaf 19.30 uur is de kantine open en rond 20.00 uur wordt de film vertoond op een groot scherm. Na afloop is er ruimte om lekker na te kletsen.