Sinterklaas arriveert in Hoorn

Nieuws

HOORN - Vergezeld door tientallen zwarte pieten, de Hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten wordt Sinterklaas zaterdag 15 november in Hoorn welkom geheten door burgemeester Van Veldhuizen en de vele duizenden kinderen die naar de haven toekomen.
Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt vanaf 11.00 uur een programma door Meneertje Jack Feld verzorgd. Hij staat rechtstreeks in verbinding met de stoomboot. Vanaf de boot geeft de Hoofdpiet de laatste informatie door over de reis. Als alles goed gaat, vaart Sinterklaas rond 11.30 uur de haven binnen en neemt hij uitgebreid de tijd om de kinderen te begroeten. Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sinterklaas rond 12.15 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan de zang- en dansactiviteiten. Daarna volgt een rondgang door de stad en zijn er rond 14.00 uur nog de prijsuitreikingen van de verkleedwedstrijd en de knutselwedstrijd van Berend Botje ter afsluiting van de optocht.
De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn. De route van de optocht is als volgt: Oude Doelenkade, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord met als eindpunt Roode Steen. De verklede kinderen mogen met hun vader en moeder aansluiten in de optocht na het programma op de Roode Steen (rond 12.45 uur) via de Kerkstraat naar de Nieuwstraat. Sinterklaas heeft speciale spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie de hoofdprijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium na afloop van de rondrit; daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Het kind dat het mooist verkleed is als Sinterklaas of piet maakt kans op een fiets. Knutsels kunnen tussen 11.30 en 13.00 uur worden ingeleverd bij de kramen van Berend Botje op de Roode Steen.