34e Jaarmarkt Blokker

Nieuws

BLOKKER - 'Gaan voor de hoofdprijs'. Met een dergelijke instelling kun je ver komen. Dat weten ook de ruim tweehonderd professionele kooplieden die zaterdag 26 augustus op de Jaarmarkt in Blokker te vinden zijn.
Rond de klok van 10.00 uur wordt op het Beursplein de markt officieel geopend. Achter het parkeerterrein (aan de zuidzijde) kunnen kinderen pony rijden. Verder is er een minikermis met een draaimolen, zweefmolen, ballenbak, springkussen en kindertrein. Een fiets-trial-stuntshow met de clinic voor kinderen (bekand van Zapp Sport en de opening van de Tour de France) zorgt voor spanning en beweging. Een uitdaging voor ondernemende jongens en meisjes die van ravotten houden. Achter basisschool De Bussel vindt een kinderrommelmarkt plaats. De ingang is aan de Westerblokker te vinden. De brandweer verzorgt deze dag demonstraties en nodigt de jeugd uit om de geavanceerde spuitmaterialen zelf eens uit te proberen. In de Nederlands hervormde kerk is een expositie te bewonderen van tekengroep De Modderbacken onder leiding van Karel Betsma. De kinderen worden weer verblijd met de sprookjesachtige creaties van Simon Ballon. Blaaskapel De Bloknoten is ook van de partij. De markt sluit om 17.00 uur. Daarna treedt in Het Gouden Hoofd aan de Westerblokker de band 'Well Done' op.
De Westerblokker is tijdens de markt afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Strip tot aan de dierenartspraktijk van ’s morgens 6.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur.