Per boot door het Ilperveld.
Per boot door het Ilperveld. (Foto: Klaas Ros)

Vrijwillige natuurgids gezocht voor vaarexcursies in het Ilperveld

Algemeen

LANDSMEER - Landschap Noord-Holland zoekt een vrijwilliger om als natuurgids te fungeren tijdens vaarexcursies in het Ilperveld.

Met ongeveer 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers beschermt deze organisatie natuur en landschap in Noord-Holland. Een van de grootste natuurgebieden die ze beheert is het Ilperveld in Landsmeer. Het is een belangrijk Natura 2000-gebied en heeft belangrijke waarde en verantwoordelijkheden voor veel moerasvogels. Een groep vrijwilligers verzorgt voornamelijk in het weekend vaarexcursies in het Ilperveld. Als gids werk je nauw samen met de schipper.

De gids begeleidt gedurende april tot eind september één keer per maand excursies met de boot. Hij brengt zijn kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over aan de deelnemers van de excursie. In de periode daarbuiten worden minder excursies gegeven. 

Gezocht wordt iemand die affiniteit heeft met de natuur en het leuk vindt om algemene natuurkennis en (bij voorkeur) specialistische kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over te brengen op anderen. Of je bent bereid hierover te leren. Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk in Landsmeer. Omdat het lastig is deze plek met openbaar vervoer te bereiken, is eigen vervoer een voorwaarde.

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie? Stuur dan een e-mail met motivatie en je naam, adres en telefoonnummer naar bzc.ilperveld@gmail.com; contactpersoon is Ger Holman.

Afbeelding
Annexatie Algemeen 30 sep, 18:15
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Laat je fiets nakijken, krijg antwoord op jouw fietsvragen en scoor een gratis fietsspiegel bij De Wiekslag in Amsterdam Algemeen 29 sep, 15:12
Afbeelding
Onze aarde wordt bedreigd... Algemeen 28 sep, 09:21
Afbeelding
De hoogste prijs voor uw goud Partnerbijdrage 28 sep, 07:00
Afbeelding
De geboorte van een boek: ‘Skip en de gestolen boot van Fort Kakkers’ Algemeen 27 sep, 09:25
Afbeelding
Nieuwe serie zondagmiddagconcerten in Landsmeer Algemeen 26 sep, 15:39
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Presentatie Doortrappen met fietsquiz Algemeen 26 sep, 10:01
Afbeelding
Column Marcel van Stigt: Een bijzonder weerzien Algemeen 24 sep, 15:31
Afbeelding
Onberekenbare Poetin Algemeen 22 sep, 16:35
Afbeelding
Referendum in bezet Oekraïne Algemeen 21 sep, 17:11
Afbeelding
Speuren naar spinnen in Het Twiske Algemeen 21 sep, 12:19
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Landsmeer

Op Rodi Landsmeer volg je het laatste nieuws uit Landsmeer. Rodi Landsmeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Landsmeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Landsmeer in je mailbox.