Mark Jan Prins opnieuw lijsttrekker PvdA Landsmeer

Algemeen
Mark Jan Prins
Mark Jan Prins (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Mark Jan Prins, het huidige raadslid van de PvdA, heeft zich met veel enthousiasme opnieuw kandidaat gesteld voor het raadslidmaatschap. Vorige week werd hij in de afdelingsvergadering van zijn partij unaniem gekozen als de nummer één op kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Op die lijst staan nog vijf andere kandidaten met hun eigen brede ervaring en belangstelling voor de lokale politiek.

Mark Jan (1964) is geboren en getogen Landsmeerder en actief lid van vele verenigingen. Hij is sterk betrokken bij het wel en wee van de drie kernen in de gemeente. Hij heeft veel ervaring in de gemeentepolitiek, op vrijwel alle terreinen. Die deed hij behalve in de huidige periode vanaf 2018 eerder ook al op als raadslid (in de periode van 2002 tot 2006) en als wethouder (van 2006 tot 2012). In het dagelijks leven is Mark Jan werkzaam bij de gemeente Purmerend als beleidsmedewerker Sociaal Domein.  

Samen met Mark Jan vormen de overige kandidaten op de lijst een echt team, waarin de elkaar aanvullende kwaliteiten goed vertegenwoordigd zijn. De nummer twee op de lijst van de PvdA is Wim van ’t Veer (1958, Wolfheze), bijna twintig jaar woonachtig in Landsmeer en ook zeer gemotiveerd om zijn bijdrage te leveren aan de lokale politiek. Hij heeft veel ervaring opgedaan in onder meer de maatschappelijke opvang en de jeugd- en ouderenzorg. Wim is momenteel directeur van een kleine instelling voor ouderenzorg in Purmerend.

Sandra Schreuder (1964, Oostzaan) is de derde op de lijst. Zij is sinds kort lid van de partij en ambieerde mede om die reden geen hogere plek op de lijst. Sandra heeft een brede kijk op de leefomgeving en erg betrokken bij ons milieu. Ze zet zich onder meer actief in voor natuurbehoud, biodiversiteit, en rust en donkerte in Het Twiske.

Ook de kandidaten op plek vier (Guido Legemaate) en zes (Menno Wilmans, als lijstduwer) wonen in het dorp Landsmeer. Niet Saskia Muller (1961, op plek vijf), die woont al bijna dertig jaar in Den Ilp. Zij is behalve op sociaaleconomisch beleid, goed thuis op het gebied van duurzaamheid, in het bijzonder van de energietransitie en wonen en natuur. Ze maakt zich sterk voor het gunnen van ruimte en rust in Het Twiske voor mens en natuur. 

In de (online) vergadering werden behalve de lijsttrekker ook de vijf andere kandidaten unaniem gekozen. Geconstateerd werd dan ook dat de opstellers van de lijst, de kandidatencommissie onder voorzitterschap van Ruth van der Hilst, prima werk hebben geleverd. Behalve de kandidatenlijst werd ook het verkiezingsprogramma van de PvdA Landsmeer vastgesteld. Dat is - met een uitgebreidere beschrijving van de kandidaten - binnenkort te vinden op https://pvda.landsmeer.nl.