‘Stap voor stap je huis isoleren’

Algemeen
Bezoek aan de Energiebus.
Bezoek aan de Energiebus. (Foto: © Cees Hartman)

LANDSMEER - Op vrijdag 30 september jongstleden stond de Energiebus van Duurzaam Bouwloket op de markt in Landsmeer. Mensen konden hier terecht voor informatie en advies over kleine en grote energiebesparende maatregelen in huis, subsidies, financieringsregelingen en meer. Ook stond er een kraam van WelzijnWonenPlus, SamenMeer, de SMD en Evean. Zij stonden er in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, om mensen dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast was WelzijnWonenPlus er om energiecoaches te werven. Wethouder Jacobien van Boeijen bezocht beide organisaties op de markt. 

Van Boeijen: “Het was goed dat zowel de Energiebus als WelzijnWonenPlus vandaag in Landsmeer op de markt aanwezig waren. Er hebben zich al veertien energiecoaches gemeld die graag voorlichting willen geven aan inwoners over het isoleren van hun huis. Superbelangrijk in deze tijd van hoge energiekosten. Mensen vragen zich immers af hoe ze dat moeten betalen. Met een goed advies kun je stap voor stap isoleren. Deze vrijwilligers krijgen eerst een professionele training. Iedereen kan van hen advies aan huis krijgen vanaf november.

Landmeer is al jaren aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. Ik heb er zelf ook gebruik van gemaakt toen ik mijn vloer wilde isoleren. Daar krijg je namelijk gratis professioneel advies over isolatie, ventilatie en verwarming. Ik hoop echt dat meer mensen hier gebruik van gaan maken, want hier snijdt het mes aan twee kanten: we ontzien het milieu als we minder energie verbruiken en het is goed voor je portemonnee. Ik ga zelf mijn dak isoleren met behulp van een rijkssubsidie die dertig procent van de kosten vergoedt. Dus ik raad inwoners echt aan om te kijken wat zij in hun huis kunnen verbeteren.”

Meer informatie over de energiecoaches? Geïnteresseerd om energiecoach te worden? Stuur een mail naar landsmeer@welzijnwonenplus.nl. Neem voor advies over maatregelen in de woning u contact op met Duurzaam Bouwloket, via telefoon 072-7433956 of via de website woningplanner.duurzaambouwloket.nl

De kraam van WelzijnWonenPlus.
De kraam van WelzijnWonenPlus.