Gratis concert Bucketlist Orkesten in Landsmeer

Cultuur
De concerten zijn gratis te bezoeken.
De concerten zijn gratis te bezoeken. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Op zondagmiddag 10 maart is iedereen vanaf 16.00 uur van harte welkom in het Wapen van Landsmeer om te komen luisteren naar een gratis concert van de Bucketlist Orkesten. 

Het eerste Bucketlist Orkest presenteerde zich al vorig jaar mei. Inmiddels is er een tweede groep enthousiastelingen gestart met het leren bespelen van een instrument. Zij geven zondag 10 maart hun eerste concert.

Kun je starten met het bespelen van een instrument en drie maanden later al een concert geven? Jazeker! Begin november is een groep enthousiaste Landsmeerders gestart met individuele muzieklessen. Twee weken later hadden ze hun eerste orkestrepetitie; in acht weken hebben ze een programma ingestudeerd onder de enthousiaste leiding van Luc Mager.

Sommige deelnemers hadden nog nooit eerder muziek gemaakt, maar hadden dit al jaren op hun verlanglijstje staan. Door hun deelname aan het Bucketlist Project kunnen ze nu een vinkje zetten op hun bucketlist. En ze hebben ervaren: muziek maken is het leukst als je het met elkaar doet. Ze vinden het overigens behoorlijk spannend om op 10 maart aan het publiek te laten horen wat ze nu kunnen.

Bij het concert laat ook BOL2 van zich horen. Na afloop is er een gezellige borrel met live muziek.