Duo-expositie Ben Haenen en Jacob Siemons

Cultuur
Ben Haenen en Jacob Siemons.
Ben Haenen en Jacob Siemons. (Foto: Lauren Kloosterboer Haenen)

LANDSMEER - De Kunstenaarsvereniging groeit en is trots op haar nieuwe leden. Toen werd gevraagd welke kunstenaar samen met een van de langst zittende leden, Ben Haenen, wilde exposeren, reageerde het nieuwe lid Jacob Siemons onmiddellijk. In het weekend van 16 en 17 maart van 11.00 tot 17.00 uur exposeren ze in de Kantoorboerderij 

Nieuw in de kunst is Jacob Siemons niet. Hij bezocht kunstacademies in Amsterdam, Utrecht en Parijs en studeerde pedagogiek. In 1976 deed hij eindexamen in beeldhouwen en grafiek, maar hij heeft zich vooral als schilder ontwikkeld. In 1982 won hij de Tétar van Elvenprijs voor schilderkunst en verkreeg in drie opeenvolgende jaren het gelijknamig stipendium. Siemons geeft les in kleurenleer en portret- en modeltekenen. Naast het werk als beeldend kunstenaar is hij professioneel werkzaam in de psychiatrie en tevens actief als uitvoerend kunstenaar. 

Ben Haenen is een bekende Landsmeerse kunstenaar die jaarlijks vanuit de KVL exposeert. Zijn werk hangt op verschillende prominente plekken in Landsmeer, zoals het dorpshuis en het gemeentehuis. Zijn schilderijen zijn meestal van landschappen, maar Haenen fotografeert ook en maakt mozaïeken beelden. Haenen en Siemons kijken er naar uit om samen te exposeren. 

Kantoorboerderij, Dr. M.L. Kingstraat 2, 1121 CP in Landsmeer.