Vaartocht naar geheimzinnig broekbos in Ilperveld

Nieuws

LANDSMEER - Belangstellenden kunnen zondag 27 augustus meevaren op een ietwat geheimzinnige vaartocht door het drassige broekbos in het Ilperveld. Deze bossen komen voor in drassige lage landen aan de rand van veengebieden. Daar kunnen mensen zelfs doorheen varen en dat is precies wat deelnemers gaan doen.
Een broekbos kan heel interessant zijn, met haar bijzondere planten en dieren. Omgevallen berken met kluiten aarde nog aan de stam zorgen voor een geheimzinnige sfeer. Watervogels schieten weg tussen de wortels van de bomen die dreigend schuin hangen. Deelnemers aan de vaartocht kunnen zachtjes door het landschap glijden en genieten van alles wat er om hen heen gebeurt. De gids vertelt er onderweg van alles over. Waarschijnlijk gaan deelnemers ook nog op een van de eilandjes aan land. De vaartocht duurt van 13.30 tot 15.30 uur.
De organisatie raadt mensen die een verrekijker hebben deze mee te nemen, want ze kunnen er veel plezier mee beleven. Ook tipt de organisatie om waterdichte schoenen of laarzen en warme (regen)kleding aan te trekken. Op het water is het immers vaak fris. Wie zin heeft om mee te gaan, dient te reserveren via www.gaatumee.nl. De kosten bedragen 15 euro voor kinderen tot 12 jaar, voor Beschermers 10 euro en 7,50 euro voor hun kinderen tot 12 jaar. Verzamelen gebeurt bij de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32a in Landsmeer. Meer informatie via www.ilperveld.nl.