Herdenken voor iedereen

Nieuws

LANDSMEER - Na het overlijden van een dierbare herdenken we allemaal op onze eigen manier. Herinneringen ophalen met anderen, kijken naar foto’s of een bezoek brengen aan de begraafplaats of een andere herinneringsplek. Zaterdag 10 december van 19.30 tot 21.00 uur wordt een speciale avond gehouden. 'Herdenken voor iedereen' is een avond voor iedereen om samen te komen op de begraafplaats van Landsmeer en onze geliefde familieleden of vrienden die zijn overleden te herdenken.
Dit jaar zijn Ursula, Irene, Fransca, Mirjam en Guus aanwezig en zij gaan zingen; 'naam zingen' Men schrijft de naam op van de overledene die men wil herdenken. Op één van de kaartjes die klaarliggen met daarbij een paar woorden als broer, moeder en een karaktereigenschap bijvoorbeeld sterk, lief, bijzonder. Het koor gaat dan met de naam en de woorden zingen. Ook kunnen bezoekers iets ophangen in de grote verlichte boom, luisteren naar de muzikanten van Amicitia, maar ook gewoon rustig over de begraafplaats wandelen. Bezoekers zijn vrij om zelf kaarsen, lichtjes, bloemen of foto’s mee te nemen en deze neer te zetten bij een graf, bij de urnenmuur of op een van de herinneringsplekken.
Ook dit jaar wordt de begraafplaats in Landsmeer weer verlicht met fakkels, vuurkorven en kaarsen, waardoor er een prachtige sfeer ontstaat. Aangeraden wordt om warme kleding aan te trekken want koud is het ’s avonds zeker. De Stichting Uitvaartcentrum Landsmeer biedt ook dit jaar weer de warme drankjes aan. 'Herinner hen die er niet meer zijn, omdat liefde nooit ophoudt.'
Algemene Begraafplaats, Zuideinde 62 in Landsmeer. Voor meer informatie kijk op www.facebook.com/herdenkenvooriedereen of neem contact op met Stichting Herdenken voor Iedereen, Aytin Goede, Miep Pelk en Nanda Nijstad, 06-52889955.