Kies voor een school dicht bij huis

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

WATERLAND - Vanaf maart kunnen leerlingen die nu in groep 8 zitten van het basisonderwijs aangemeld worden voor de overstap naar het voortgezet onderwijs. En vanaf 1 april starten ook weer de aanmeldingen van VO leerlingen bij het MBO/HBO of WO. De komende weken ontvangt iedereen bij deze krant de de school keuzegids regio Waterland.

De scholen in Waterland staan voor je klaar! 

Alle scholen in Waterland hebben open dagen, vergeet niet die te bezoeken. Allemaal hebben ze een eigen profiel en sfeer. Keuzes genoeg!

Best passende onderwijs

De scholen werken samen om voor elke leerling het best passend onderwijs te bieden. Er ontstaan hierdoor ook voor leerlingen met ondersteuningsvragen steeds meer mogelijkheden. Op de websites van alle scholen is informatie te vinden over het opleidingsaanbod en ondersteuningsmogelijkheden.

Kennismaken

Het basisschool-niveau-advies is bepalend voor welk op welk type opleiding een leerling aangemeld kan worden. Ook op de website van de overheid: scholenopdekaart.nl is over elke school informatie te vinden. En heb je per ongeluk een open dag van een school gemist? Kijk dan op de website van de school of er nog andere kennismakingsmogelijkheden zijn. Meestal kun je op de website ook een impressie van de open dag of een digitale rondleiding vinden.

Vragen?

Mail of bel naar:

info@swvvowaterland.nl 

Loket SWV VO

06-15065335

https://samenwerkingsverbandvowaterland.nl/