Kom werken bij Karakter Wijnimport

Partnerbijdrage
Ron.
Ron. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Als het Gallische dorp in Asterix en Obelix staat de met wijn gevulde loods van Karakter Wijnimport tussen de woontorens aan het IJ. Vanuit deze loods leveren zij wijnen uit naar de horeca en speciaalzaken in Amsterdam en omstreken, maar ook naar de rest van Nederland. En dat al sinds 2002 en niet onverdienstelijk; in 2022 werd Karakter Wijnimport door het gerenommeerde vakblad Perswijn uitgeroepen tot beste Wijnimporteur van Nederland. 

Zo’n prestatie is natuurlijk alleen mogelijk met goed en trouw personeel. Ron Brink (uit Amsterdam-Noord): “Ik ben veertien jaar geleden bij Karakter komen werken. Mijn vorige baan hield op te bestaan en ik was op zoek naar wat anders. Via via hoorde ik dat er iemand nodig was in de logistiek, dus besloot ik eens langs te gaan. Een week later stond ik in het magazijn en daar werk ik nu nog steeds met veel plezier.”

Sterrenzaken

In Amsterdam-Noord komen de wijnen uit heel Europa binnen en gaan van daaruit naar sterrenzaken, buurtkroeg of wijnwinkel. Het bedrijf blijft groeien, want Nederlanders drinken steeds meer goede wijn. “Wij zoeken altijd nieuwe collega’s. Het is een mooie werkomgeving op een mooie locatie met een gemengd gezelschap aan mensen die samen de liefde voor een mooi product delen.”

Verliefd op wijn

Van de salesafdeling tot in het magazijn, iedereen wordt uiteindelijk verliefd op de wijn. Ook Ron, die vroeger eigenlijk meer van het bier was. “Het is een leuke bijkomstigheid dat ik door de jaren heen heel wat wijnen heb mogen proeven en van daaruit ook liefhebber ben geworden. Veertien jaar geleden had ik nog helemaal niets met wijn!”

Vanaf eind april kunt u ook hun pop-up winkel op de Waddenweg 10 in Amsterdam-Noord bezoeken.

Afbeelding