Landslake Lions verliest in de Bollenstreek

Sport
Michel zoekt naar de beste afspeelmogelijkheid.
Michel zoekt naar de beste afspeelmogelijkheid. (Foto: Sander Mutsaards)

LANDSMEER - De heren van Landslake Lions reisden afgelopen zaterdag af naar Lisse. Daar waar de thuiswedstrijd met een ruime winst werd afgesloten was het resultaat nu omgekeerd.

Slechts drie basisspelers waren beschikbaar en de rest was om wisselende redenen afwezig. Gelukkig waren Mert Sahin, Michel Cakici en Stan Bosma bereid gevonden mee te spelen. Voor de laatste betekende het zelfs zijn debuut op landelijk niveau. Hij deed het niet onaardig. Ook assistent coach Joran Beckman maakte na een jaar blessureleed zijn rentree.

 Landslake Lions begon voortvarend aan de wedstrijd. Sterkhouders Auke Bouwmeester en Ibrahim Louh waren bijna niet af te stoppen en al snel werd er een voorsprong genomen. Ook Lisse wist het netje opeens te vinden en er begon zich een gelijk opgaande strijd af te tekenen.

Bosma en Sahin kwamen prima van de bank af en ook Beckman liet zien nog steeds over een loepzuiver schot te beschikken. Dat er een kleine achterstand met rust was, kwam voornamelijk door de jurytafel. De klok werd ten onrechte stil gezet en daar maakte Lisse dankbaar gebruik van.

 Landslake Lions kwam daardoor extra gemotiveerd uit de kleedkamer om het derde kwart eens flink uit te pakken. Echter, het netje werd maar niet gevonden, terwijl Lisse daar geen enkele moeite mee had. Toen bij de stand 50-30 de apparatuur uitviel was dat het moment van ‘wakker worden’. De Landsmeerse ploeg kwam in een flow en snel werd het verschil tot onder de tien punten terug gebracht. Echter, het gebrek aan wisselspelers begon op te breken en de wedstrijd was tegen het einde gespeeld. Eindstand 75-60.

Top scorers: Auke Bouwmeester 22, Ibrahim Louh 16. Zaterdag aanstaande de laatste wedstrijd van het seizoen in de ICL. Aanvang 17.00.