Vaartocht met zoektocht naar de weidevogels in het Ilperveld

Uitgaan
Een gids wijst waar je moet kijken.
Een gids wijst waar je moet kijken. (Foto: Landschap Noord Holland)

LANDSMEER - Landschap Noord-Holland biedt op zondag 7 april een vaartocht tussen de verschillende eilandjes van het Ilperveld door. Je ziet aan alles dat het voorjaar is. En zijn de weidevogels zijn weer terug?

Het Ilperveld is in alle jaargetijden een prachtig gebied, dus ook in het voorjaar. De bomen en struiken krijgen bottende knoppen, en in het riet worden de eerste groene scheuten zichtbaar. De duizenden wintergasten zijn vertrokken en maken plaats voor terugkerende weidevogels. Futen, meerkoeten en ganzen zijn inmiddels aanwezig en zijn druk bezig een nestelplek te vinden.

Misschien zijn de eerste kieviten en grutto’s te horen. Een heerlijk geluid. De lente is dan echt in aantocht. Laat je verrassen door schipper en gids: wie weet wat ze nog meer voor je aan moois in petto hebben.

Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Maar goed ingepakt is het volop genieten van het leven op het water in het Ilperveld. Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan. En vergeet je verrekijker niet. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan. Kosten € 18,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Beschermers/donateurs van Landschap Noord-Holland ontvangen 40% korting.

Zondag 7 april van 13.30 tot 15.30 uur. Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Het Ilperveld is een paradijs voor vogels.