Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Spaar voor een insectentuintje in binnenstad Medemblik

Algemeen

Insecten als de bij en de vlinder, worden bedreigd. Omdat insecten onmisbaar zijn in de natuur, komen Winkeliersvereniging MEVO, bewoners, Gemeente Medemblik en leerlingen van de basisscholen samen in actie. Op diverse braakliggende stukjes grond in Medemblik-centrum worden insectentuintjes aangelegd. Wie de actie wil steunen, doet dit door gratis sociale punten te sparen in de ‘Winkelen in Medemblik’- app. 

De afgelopen dertig jaar is het aantal vliegende insecten met zo’n 75% afgenomen. Het gebruik van pesticiden in de landbouw, klimaatverandering en verdroging zijn hier de oorzaak van. Het monotoner worden van het Nederlandse landschap maakt bovendien dat de voedselvariatie voor insecten te gering is.

Belangrijke rol

Insecten spelen een belangrijke rol in de natuur. Zo bestuiven ze bloemen en planten en zorgen zo voor de voorplanting ervan. Ook vormen insecten voor veel dieren een belangrijke voedingsbron. De extreme afname van de insectenpopulatie brengt het evenwicht in de natuur in gevaar.

Samen in actie voor de natuur

Johan Blokker, voorzitter horeca- en winkeliersvereniging MEVO: “Omdat insecten onmisbaar zijn in de natuur, is het de hoogste tijd om ze te helpen. Daarom slaan winkeliersvereniging MEVO, bewoners, leerlingen van basisscholen en Gemeente Medemblik de handen ineen en leggen op diverse braakliggende plaatsen in het centrum van Medemblik insectentuintjes aan. Door het zaaien van wilde bloemen en het plaatsen van wilgenschermen met insectenhotels, wordt op deze plekken een aantrekkelijke omgeving voor vlinders-, bijen- en andere kriebelbeestjes gecreëerd. Een plek speciaal voor insecten met voldoende ruimte voor het bouwen van nestjes en een grote diversiteit aan bloemen én nectar.”

Sociale punten

Wilt ook u uw steentje bijdragen aan het realiseren van de insectentuintjes? Spaar dan gratis mee voor sociale punten in de Winkelen-in-Medemblik app! Met deze punten spaar je voor zaadjes, insectenhotels en andere benodigde materialen. Voor meer informatie over sociale punten, zie www.shop.winkeleninmedemblik.nl 

Afbeelding
Kinderuitjes in de gemeenten Koggenland, Medemblik en Opmeer Algemeen 22 jun, 13:12
Afbeelding
Brandweer in Wervershoof en Lambertschaag niet weg Algemeen 22 jun, 10:53
Afbeelding
Vrijwilligers KNRM Medemblik-Andijk onderscheiden Algemeen 22 jun, 09:09
Afbeelding
Bakkerijmuseum in Medemblik viert veertigjarig jubileum Algemeen 22 jun, 08:52
Afbeelding
Happy 80’s op 25 juni in De Schoof Algemeen 21 jun, 15:39
Afbeelding
Skeeleren op internationaal niveau in Wervershoof en Medemblik Sport 21 jun, 14:18
Afbeelding
Meisje aangereden in Wervershoof, raakte zwaargewond 112-nieuws 21 jun, 13:00
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Op bezoek bij imkerij ‘Bij het water’ in Benningbroek Algemeen 18 jun, 08:40
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Schoon Westfriesland in actie voor PeukMeuk Algemeen 17 jun, 09:52
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Campagne Brandweer Nederland: ‘Check, koop, plak rookmelders in huis!’ Algemeen 16 jun, 13:56
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Medemblik

Op Rodi Medemblik volg je het laatste nieuws uit Medemblik. Rodi Medemblik informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Medemblik

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Medemblik in je mailbox.