Kom dit weekend naar Waterweek Medemblik
Kom dit weekend naar Waterweek Medemblik Foto: aangeleverd

Waterweek Medemblik in de Oosterhaven

Algemeen

MEDEMBLIK - In het weekend van 12, 13 en 14 augustus staat al weer de 13e editie van de Westfriese Waterweek Medemblik op het programma. Na twee jaar gedwongen Corona-stilte, nu weer een spectaculair en gevarieerd programma in de Oosterhaven met voor “elck wat wils”. De opzet van dit driedaags evenement bouwt met de vrijwilligersorganisatie verder op de solide basis van de voorgaande jaren en wordt dit jaar mede versterkt door de komst van de ‘Optimist on tour’ op de vrijdag en zaterdag.

Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt tijdens de Waterweken 12 en 13 augustus weer naar Medemblik! Vrijdag en zaterdag kan dus iedereen gratis watersporten en leer je bovendien over water. Opgeven kan nu al via www.optimistontour.nl. Food aan de kade (vanaf 16.00 uur), na voorgaande jaren culinair aan de kade nu een gewijzigde opzet. Geen kaarten vooraf meer kopen, maar gewoon alles met muntjes afrekenen. Muzikale omlijsting door een swingend dixielandorkest. 


Zaterdag 13 augustus (van 12.00-17.00 uur)

Optimist on tour (vanaf 10.00 uur). Veel (vissers)boten, waaronder een aantal historische met natuurlijk de legendarische Kamper Kogge als blikvanger. Rondvaarten door de havens met de polderschuit of naar het Stoommachinemuseum met de historische reddingsboot of het spectaculaire landingsvaartuig van Keep them Landing. Ook originele truck van het oorlogsmuseum zorgen voor de verbinding tussen het evenemententerrein en het Stoommachinemuseum. Ooit met en in een auto door de haven gevaren?Zelf het water en alles wat daar leeft, verder ontdekken bij het IVN of het laboratorium van Optimist on tour.

De doedelzakband the Arthur Troop Pipes en drums mag ook dit jaar niet ontbreken. Speciale aandacht voor Stichting Vaarwens, Laura Dekker (u weet wel, die solozeilster). En nog veel meer, teveel om op te noemen. Bekijk de website www.Waterweken.nl voor een compleet overzicht. 

Oosterhavenconcert (20.00 - 22.30 uur)

Het unieke gratis concert op het ponton in de Oosterhaven, verzorgd door het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) uit Enkhuizen met niemand anders dan Karin Bloemen en de lokale en regionale talenten Ivana da Costa en Marco Hage. Uiteraard op de kade of op het water, want rondom het ponton is aanleggen van sloepen en schuiten weer toegestaan. De Westerhavensluis zal tot na het concert, dankzij de Stadshavens Medemblik, in bedrijf zijn.

Zondag 14 augustus (12.00 - 17.30 uur)

Weer de unieke en spectaculaire Drakenbootraces in de Oosterhaven. Kortom weer een een programma om trots op te zijn. Het bruist en spettert weer in Medemblik op 12, 13 en 14 augustus.

Informatie

Ga voor meer informatie over het Westfriese Waterweek Medemblik naar de website: www.waterweken.nl. Bekijk hier ook een compleet overzicht van het programma. Opgeven voor verschillende activiteiten kan ook al via www.optimistontour.nl. De organisatie hoopt er een geslaagd weekend van te maken!

Afbeelding
Medemblik komt op adem: Begroting 2023 sluit met positief resultaat Algemeen 28 sep, 11:13
Afbeelding
Kijkdag Afvalzorg en HVC Middenmeer Algemeen 27 sep, 16:33
Afbeelding
Politieonderzoek bij overleden persoon op boeren terrein 112-nieuws 27 sep, 16:17
Afbeelding
Misstanden vastgoedsector? Meld Misdaad Anoniem Algemeen 26 sep, 15:42
Afbeelding
Brilshop Opmeer viert feest Partnerbijdrage 26 sep, 15:21
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Medemblikse Merel Braaksma wil haar droom waarmaken Algemeen 22 sep, 08:00
Afbeelding
Een park en 41 nieuwe woningen in project Spierland Algemeen 21 sep, 10:49
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Oppermachtige Candy Blue Chip wint in Medemblik Algemeen 19 sep, 19:16
Afbeelding
Grote woningbrand in Andijk 112-nieuws 16 sep, 21:34
Afbeelding
Brandmelding bij bloembollenbedrijf in Wervershoof 112-nieuws 16 sep, 15:12