Sinterklaastijd in het bakkerijmuseum voor alle leeftijden

Nieuws

MEDEMBLIK – De goedheiligman komt 16 november weer in het land en het bakkerijmuseum is er klaar voor. In de winkel staat een Sint-Nicolaas tafel. Een feest van herkenning voor de ouderen.
Kinderen kunnen tot aan sinterklaasavond tegen €1,50 bijbetaling in de weekends zelf met marsepein aan de slag. De traditie voort te zetten van het eetbare grapje. Van marsepein varkentjes, gebitjes voor opa of voor vader een stel vrouwenbenen boetseren.
In het museum komen bezoekers veel te weten over gebruiken rondom Sinterklaas. Voordat Zwarte Piet Sinterklaas ging helpen zetten de mensen een stoeltje, waarop de volgende morgen cadeautjes stonden.
Waarom zijn er chocolade letters en munten en wat is de betekenis van die figuren van speculaas? En hoe oud is Sinterklaas nu eigenlijk? Een vrijersavondje. Wat dat is? Het is in ieder geval een stuk romantischer dan die sms'jes van tegenwoordig. Dus kom op jongelui.
Volwassenen die zelf aan de gang willen, kunnen hun hart ophalen. De workshop Chocolade letters spuiten (volledig met de hand) van 30 november en speculaaspop versieren van 1 december bijvoorbeeld. Of tijdens de workshop Sinterklaaslekkernijen 25 november met suikerbeesten, taai-taai, letters van banket. Kortom: men kan tal van echt ambachtelijke technieken in het museum nog zelf leren.
Kijk voor meer informatie op www.deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014.