Kunst- en kerstfair in Bonifaciuskerk

Nieuws

MEDEMBLIK – Ruim veertig stands met prachtige kunst en koopwaar, diverse live optredens en een goede verzorging van de inwendige mens. De Bonifaciuskerk staat 13 en 14 december volledig in het teken van kunst en Kerst.
Dankzij de unieke samenwerking met jongerenwerk Missing belooft de kunst- en kersfair dit jaar nog grootser te worden dan anders. Zo zorgt zij ervoor dat de kinderen vanaf het Bagijnhof met een treintje richting de kerk kunnen rijden. Ook op het kerkplein hebben zij het nodige in petto. Hier worden ze vergezeld door de Kerstman.
In de sfeervol omgetoverde kerk kunnen bezoekers vervolgens uitgebreid shoppen. Naast allerhande kunst- en kerstartikelen, slaagt men in het monumentale pand voor woonaccessoires, sieraden, beelden, keramiek, tassen, bloemstukken en tal van cadeau-artikelen. Bijzonder is de enorme sortering kerstballen, waarvan de oudste uit 1880 stamt. Ter verhoging van de kerstsfeer vinden diverse live optredens plaats van onder andere Wil Luiken, Clemens Wenners en Marsha Steltenpool. De inwendige mens wordt uiteraard niet vergeten. In de foyer kunnen liefhebbers genieten van bijvoorbeeld warme glühwein of erwtensoep. De kunst- en kerstfair vindt vrijdag plaats van 14.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen meedoen met een verloting. De toegang voor dit unieke evenement is gratis.