Veel activiteiten rond Sinterklaas

Nieuws

MEDEMBLIK – Sinterklaas is weer in Nederland en de Stoomtrein rijdt vanuit Hoorn heen-en-weer naar de Pakjesboot achter het oude Stadhuis van Medemblik. Dit jaar kan ook worden gekozen voor andere sinterklaasactiviteiten. Met de ‘Meer Medemblik kaart’ kan dat voor slecht € 2,30 extra!
Het Bakkerijmuseum is momenteel de bakkerij van Sinterklaas. Ouderwetse lekkernijen worden gemaakt; suikerbeesten, borstplaat, chocoladeletters en holfiguren. Maar ook marsepeinfiguren, pepernoten, kruidmoppen en taaitaaibeesten. Kinderen helpen met de pepernoten en koekmijters. Met € 1,50 bijbetaling kunnen kids in de weekend met marsepein aan de slag. Daarmee zetten ze een traditie voort: het eetbare grapje, van marsepein varkentjes, gebitjes voor opa of voor vader een stel vrouwenbenen boetseren.
In Kasteel Radboud heeft Sinterklaas tijdelijk zijn verblijfplaats en is daar op 22, 23, 29 en 30 november aanwezig. Alle kinderen mogen de hand schudden van Sinterklaas en genieten van een geanimeerd programma. Piet rijdt de bezoekers rond met de rode Citytoursbus tussen station, Bakkerijmuseum en Kasteel Radboud.
Sinterklaas denkt dat Kasteel Radboud een veilige plek is voor de cadeautjes...
Het programma, of onderdelen daarvan, zijn ook zonder stoomtramrit te doen. In de Radboudveste is voldoende, gratis, parkeerruimte. Door op de elektrische bus te stappen volgt de bezoeker het programma, maar Medemblik is overzichtelijk authentiek en de locaties zijn binnen loopafstand van elkaar. Zo zijn de gezellige binnenstad en historische havens ook te bezichtigen.
De activiteiten bij de Stoomtram en in het Bakkerijmuseum zijn het weekend van 22 en 23 en 29 en 30 november te beleven.
Meer informatie: www.deoudebakkerij.nl, wwwmuseumstoomtram.nl en www.kasteelradboud.nl.