Medemblik genomineerd voor Ambitie Award Servicepunt Duurzame Energie

Nieuws

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is genomineerd voor de Ambitie Award 2013 van het Servicepunt Duurzame Energie. De prijs is voor de gemeente met de meest veelbelovende ambitie op het gebied van energiebesparing, CO2-reductie en/of duurzame energieopwekking.

Wethouder Kasper Gutter is trots: “We streven naar 20% duurzame energieopwekking in 2020. Kleine stappen zetten en vooral doen, dat is een mentaliteit van onze streek. We zien dat ondernemers, corporaties en inwoners veel van die stappen zetten en daarmee doorgaan”.
Gemeente Medemblik zet zich via het uitvoeringsprogramma Duurzaam Medemblik nu zo´n twee jaar actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Zo is er voor inwoners veel praktische informatie beschikbaar op het gebied van energiebesparing, was er een informatiebeurs over elektrische vervoer, kunnen inwoners gezamenlijk zonnepanelen aanschaffen en zijn er voor MKB-ondernemers praktische workshops waarmee ze milieuvriendelijk kunnen ondernemen en worden geattendeerd op subsidiemogelijkheden. Gedeputeerde Jaap Bond (provincie Noord-Holland) zal de prijs overhandigen tijdens het Bestuurlijk Congres aan de uiteindelijke winnaar. Nadat alle genomineerden (ook de gemeente Haarlemmermeer en de regio Amstelland-Meerlanden) aan het woord zijn geweest, stemmen de aanwezigen in de zaal wie de prijs ontvangt. De winnaar krijgt het komend jaar extra ondersteuning vanuit het Servicepunt Duurzame Energie om de plannen uit te voeren.