Elfde editie G Handbal Toernooi in Nibbixwoud

Nieuws
De spelers zien uit naar een sportieve handbaldag vol wedstrijden.
De spelers zien uit naar een sportieve handbaldag vol wedstrijden. (Foto: aangeleverd)

NIBBIXWOUD - 14 april is het weer zover. Dan wordt vanaf 9.45 uur ‘s ochtends het jaarlijks terugkomende G-handbaltoernooi van Westfriesland SEW gespeeld, ook wel het ‘Vidra Vastgoed & Autobedrijf Keizer Toernooi’ genoemd.

Het toernooi beleeft dit jaar de elfde editie en wordt gespeeld in De Dres in Nibbixwoud. Het beloofd een waar spektakel te worden. Om 9.45 uur start de warming-up voor G-sporters, verzorgd door een deel van de topsport selectie. Zeer inspirerend voor de sporters om mee te mogen lopen met deze kanjers. Daarna begint het wedstrijdprogramma.

Westfriesland SEW speelt met twee teams, want inmiddels zijn er twintig actieve spelers die graag laten zien hoe goed ze kunnen handballen. Daarnaast komen er ook teams van Achilles uit Gorinchem, DSS uit Heemskerk, Havas uit Almere, HCLB uit Baarn, KSV uit Heerhugowaard, Nijenrodes uit Breukelen, V&L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en Wijhe uit Wijhe. Er wordt weer een mooi wedstrijdschema in elkaar gezet, waardoor alle G-spelers met vooral heel veel plezier hun wedstrijden kunnen spelen.

Loterij

Naast de wedstrijden valt op de dag zelf van alles te beleven. Simon Ballon maakt prachtige creaties van ballonnen. En de fotograaf van SEW is present om deze mooie dag vast te leggen. De foto’s zijn na het toernooi te bewonderen op Facebookpagina ‘Fans van SEW G-handbal’. Daarnaast is er een loterij met mooie prijzen. Waar door alle handballers vooral naar uitgekeken wordt is de teamparade! Om 12.30 uur komen alle teams in een parade de sporthal in, onder begeleiding van een bekende spreekstalmeester. Daarna is er tijd voor feest! Direct daarna spelen onze eigen spelers tegen elkaar, zij rekenen er op dat de tribunes vol zitten met enthousiaste fans, dus komt allen kijken.

Sponsoren en vrijwilligers maken het toernooi mogelijk, maar wat vooral niet mag ontbreken, is natuurlijk de aandacht. Want ook onze sporters verdienen de enthousiaste aanmoedigingen van een groot publiek.