Tourclub Wognum rijdt Omloop Noord-Holland

Nieuws
Tourclub Wognum organiseert in het fietsseizoen diverse tochten.
Tourclub Wognum organiseert in het fietsseizoen diverse tochten. (Foto: Tourclub Wognum)

REGIO - Het voorjaar hangt in de lucht en de lente is begonnen. Zondag 31 maart gaat de zomertijd weer in en worden de avonden langer wat de gelegenheid biedt om ook in de avonden de racefiets weer te pakken. 

Maandag 1 april - tweede paasdag - organiseert Tourclub Wognum een vrije tocht die wordt verreden met een voorrijder. Er wordt ongeveer honderd kilometer gereden over een verrassende route richting Beverwijk met een koffiestop bij de welbekende Patatoloog. Vertrek om 09.00 uur vanaf de kantine van SV Spartanen in Wognum.

Omloop Noord-Holland

Zondag 7 april rijdt de tourclub de Omloop Noord-Holland over een afstand van honderd of zestig kilometer. Om 09.00 uur is de start bij SV Spartanen aan de Sportlaan 19 in Wognum. De tocht van 100 kilometer gaat via Julianadorp naar Callantsoog en vervolgens via Schoorldam en Heerhugowaard weer naar Wognum. In Schagerbrug is er tijd voor een kop koffie met de welbekende appeltaart. De rit over zestig kilometer gaat ook richting Schagerbrug en start eveneens om 09.00 uur.

De Omloop Noord-Holland is een groepstocht. Daarbij wordt in groepsverband achter voorrijders gefietst. Er wordt afhankelijk van de deelname in drie groepen gefietst met een gemiddelde snelheid van 25, 27 of 30 kilometer per uur.

Diverse fietstochten

Tourclub Wognum organiseert in het fietsseizoen diverse tochten. De leden komen uit heel Westfriesland. Een keertje vrijblijvend meefietsen, alleen of samen met vrienden, om kennis te maken met de club is een prima idee. Kijk voor het jaar programma op www.tourclubwognum.nl .