‘Wat maakt mij anders dan zij?’

Nieuws
Seyma Nur en Ellen Stoevelaar.
Seyma Nur en Ellen Stoevelaar. (Foto: Aangeleverd)

TUINDORP OOSTZAAN - Seyma Nur studeert binnenkort af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met haar afstudeerproject Humans of the Earth wil ze de aandacht voor racisme vergroten. In Huis van de Wijk De Evenaar kunnen mensen hun verhalen kwijt. Iedereen is daar welkom.

Toen Seyma besloot een hoofddoek te dragen, werd ze voor het eerst geconfronteerd met racisme. Het onzichtbare werd zichtbaar en ze voelde zich niet langer veilig. Mensen plaatsten haar in een hokje en namen beslissingen op basis van haar hoofddoek, zonder naar haar kwaliteiten en persoonlijkheid te kijken. Ze heeft er hierdoor voor gekozen haar gezicht niet of nauwelijks meer op social media te tonen.

Haar afstudeerproject Humans of Earth staat voor mensen van de aarde. Ongeacht religie, etniciteit of uiterlijk vindt ze dat iedereen zich thuis moet voelen in Nederland. Met dit project wil ze begrip creëren en hoopt ze op een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Wil je ook jouw ervaring met racisme in Tuindorp Oostzaan delen? Dan kun je je stem achterlaten in de pilaar in de gang van de Evenaar. Ook kan het online via www.seymanurr.com/single-project.