Expositie waterfoto’s en glazen vazen

Cultuur
Daniëlle van der Erve en William van Esveld tonen hun werk.
Daniëlle van der Erve en William van Esveld tonen hun werk. (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Daniëlle van der Erve en William van Esveld tonen hun werk - respectievelijk waterfoto’s en glazen vazen - in De KunstGreep. De expositie is tot en met 13 mei te zien.

William van Esveld is binnenhuisarchitect in Amsterdam en ontwerpt in zijn studio onder meer interieurs en decors voor modemerken. Tijdens een bezoek aan Murano, Italië wilde hij met glas leren werken omdat het zo’n moeilijk en uitdagend materiaal is. In 2019 startte William met het creëren van vazen en in 2021 waren deze kunstobjecten op een eerste expositie bij de Venice glasweek in Venetië te zien.

De Zaanse Daniëlle van der Erve fotografeert al bijna vijfentwintig jaar water met nog steeds of zelfs grotere fascinatie. Zij exposeert regelmatig en tweeënvijftig Zaanse waterfoto’s varen permanent mee met schip ‘Nieuw Amsterdam’ van de Holland Amerika Lijn. Naast kleine en grote kleurige abstracte afbeeldingen toont Daniëlle nu foto’s die zij in opdracht van de TU Delft bij 2 drinkwaterzuiveringsinstallaties heeft mogen maken.

De twee kunstenaars leerden elkaar kennen op een expositie van Daniëlle bij galerie Zaansgroen, raakten aan de praat over elkaars werk met als resultaat deze expositie. William: “Bij het fotowerk van Daniëlle werd ik verrast door de vele kleuren, dieptes en texturen. Ze heeft een specifieke kijk. Het boeit dat de afbeeldingen niet bewerkt zijn en dat je echt ziet wat zij op dat moment zelf zag. Toen Daniëlle mij vroeg samen te exposeren leek me het een goed idee door de fraaie combinatie van ons beider werk.”

Daniëlle: “Wat mij gelijk aansprak bij het werk van William is dat, los van het mooie glas en de transparantie, er impressies van water in de vazen voorkomen. De Noordzee, Venetiaans water, vissen, mosselen, kwallen en zeewier. Alles op een eigen manier door hem ontworpen en samen met een glasblazer tot stand gebracht. Dat maakte indruk op mij. De vazen zijn een lust voor het oog. Wij nodigen daarom mensen van harte uit om te komen kijken.” 

Openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 17.00 uur, woensdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.