Wandeling naar Weelpolder en bezoek aan Rundveemuseum in Aartswoud

Nieuws
De natuurgids van Landschap Noord-Holland neemt je mee voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur naar de Weelpolder, vanaf het museum.
De natuurgids van Landschap Noord-Holland neemt je mee voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur naar de Weelpolder, vanaf het museum. (Foto: aangeleverd)

AARTSWOUD - Landschap Noord-Holland en Rundveemuseum Aat Gootes in Aartswoud hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke excursie. De excursie begint met een wandeling naar de Weelpolder, ten noorden van Aartswoud en onderdeel van de provinciale ecologische hoofdstructuur. Na de wandeling is er alle tijd voor een bezoek aan het museum. Er zijn twee aanvangstijden, zaterdag 20 april om 11.00 uur en 13.30 uur.

De natuurgids van Landschap Noord-Holland neemt je mee voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur naar de Weelpolder, vanaf het museum. Het land van deze polder ziet er een beetje rommelig uit. Geen strak biljartlaken van gras, maar een mozaïek van kruiden, bloemen, brede greppels en drassige stukjes land: het soort land waar weidevogels zich thuis voelen. Zie je grutto’s, tureluurs, slobeenden of een lepelaar? De gids zal je tijdens de wandeling alles over de flora en fauna vertellen.

Rundveemuseum Aat Grootes

Na terugkomst in het Rundveemuseum heb je alle tijd om daar uitgebreid een kijkje te nemen: een ‘levend’ museum waarin tal van bedreigde oude Nederlandse rundveerassen door raszuivere fok voor de ondergang worden behoed. Ook is er een ontdekkingspad en een educatief centrum, dat bezoekers informeert over de historie van die oude rassen en over de melkveehouderij en het plattelandsleven in de loop der tijd. Het Rundveemuseum dankt zijn naam aan Aat Grootes, de vroegere eigenaar en bewoner van de boerderij. Met zijn vrouw Alie en hun kinderen Piet, Marijke en Gré heeft hij er gewoond en gewerkt tot zijn dood in 1998.

Reserveren

Wanneer: zaterdag 20 april van 11.00 tot 13.00 uur of van 13.30 tot 15.30 uur. Vertrekpunt: Rundveemuseum Aat Grootes aan de Schoolstraat 43, 1719 AT in Aartswoud. Graag reserveren. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Meer informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.