Voorverkoop PlekZat! van start

Nieuws
Muziekvereniging Erato organiseert het muziekfeest PlekZat! in De Kermistent Opmeer.
Muziekvereniging Erato organiseert het muziekfeest PlekZat! in De Kermistent Opmeer. (Foto: Pixabay)

OPMEER - Muziekvereniging Erato organiseert zondag 26 mei om 14.30 uur het muziekfeest PlekZat! in De Kermistent Opmeer. Tijdens deze dag begeleidt een groot orkest van ruim vijftig man, met Erato als basis, vijf plaatselijke solisten. De voorverkoop is inmiddels van start.

De solisten die optreden met het orkest en Erato zijn Marianne Koelemeijer, Outlined Vocals, Lucas Taams, Fons Veeken en Cindy Willems. 

Marianne Koelemeijer

“Muziek is voor mij een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Sommige mensen kennen mij als ambtenaar van de burgerlijke stand, als ceremoniarius bij afscheidsdiensten, of misschien wel van ‘t Uur van Jaantje. Een spreuk van Albert Einstein is mijn lijfspreuk en zegt alles over wie ik ben: “Er zijn slechts twee manieren om te leven: doen alsof niets een wonder is en doen alsof alles een wonder is.” Hoe leuk is het om mee te mogen doen met dit prachtige orkest. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Outlined Vocals

Vorig jaar stonden ze nog in de grote tent van Zomerpop en traden ze op tijdens de Hoornse Stadsfeesten. Outlined Vocals is een jong vocaal ensemble bestaande uit deelnemers tussen de 14 en 21 jaar. Onder leiding van Shanice van der Fluit zingen zij covers van diverse bekende artiesten, waaronder Blof, Coldplay, Meau en Suzan en Freek. Jaarlijks staan zij op meerdere podia zoals Zomerpop, Pardoes of zijn zij te horen op een festival in de regio. Deze enthousiaste groep meiden zal zelf twee nummers zingen en als achtergrondkoor fungeren bij een nummer van Marianne Koelemeijer. 

Lucas Taams

Ook wel bekend als Lucas Nicholas. Lucas leeft al zijn hele leven tussen de muziek die er door zijn vader met de paplepel werd ingegoten. Gezegend met een stem die je uit duizenden herkent, zingt Lucas tijdens PlekZat! een aantal van zijn bekende nummers. De arrangementen van Thomas Geerts zijn gebaseerd op de specifieke muziek van Lucas, geïnspireerd door grootheden als John Mayer, Ed Sheeran en natuurlijk zijn vader. Een mooi weetje: tijdens de eerste editie van PlekZat! zong zijn vader mee.

Fons Veeken

Voor velen in het dorp is Fons vooral bekend als voetbalcoach. Momenteel is hij trainer-coach van VVS’46 2 en assistent-trainer van de bovenbouw van FC Volendam. Maar ook zingend staat deze schade-expert zijn mannetje. Alhoewel hij zelf bescheiden doet over zijn zangcarrière (“onder de douche en alleen in de auto tijdens lange autoritten”), weet zijn omgeving wel beter. Als voormalig lid van het koor Qui mal y pense, maar ook tijdens festiviteiten in de kantine van VVS waar hij regelmatig boven op tafel staat mee te zingen, staat hij zijn vocale mannetje. Voor PlekZat! heeft Fons gekozen voor feestnummers en die passen in de Kermistent!

Cindy Willems

In de musicalwereld in Noord-Holland is Cindy geen onbekende. Geboren in Spanbroek, woonachtig in Callantsoog, is zij al vele jaren actief bij verschillende musicalproducties. In Noord-Scharwoude speelde ze bijvoorbeeld een van de hoofdrollen in ‘The Winner Takes It All’, een musical met liedjes van ABBA. Momenteel bereidt ze zich voor op de hoofdrol in ‘Evita’, dit weekend al te zien bij ons eigen Opmeerder musicalvereniging Z&V. Voor PlekZat! heeft ze gekozen voor een musicalnummer, maar gaat ze ook de uitdaging aan met een prachtige popsong. “De mogelijkheid om met een groot orkest te zingen, een nieuwe kant in mezelf te ontdekken vind ik een geweldige uitdaging.”

Kaarten

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij ReadShop Spanbroek, Herenweg 41 of via erato.kaartverkoop@gmail.com. Je ontvangt dan een betaalverzoek en na betaling worden de kaarten thuisbezorgd. Aanvang: 14.30 uur, tent open vanaf 13.45 uur. PlekZat! 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Kees Koopman Transport, Stichting Muziek Opmeer en vele andere sponsors en fondsen.