Voorjaarswandeling van AWV’69

Nieuws
Langs de paden kunnen deelnemers genieten van kleurrijke bollenvelden en de flora en fauna van het polderlandschap.
Langs de paden kunnen deelnemers genieten van kleurrijke bollenvelden en de flora en fauna van het polderlandschap. (Foto: Pexels)

OPMEER - De Abbekerkse wandelsportvereniging 1969 (AWV’69) organiseert zaterdag 20 en zondag 21 april hun jaarlijkse voorjaarswandelingen vanuit de gemeente Opmeer. De startlocatie is de HSOV-kantine, gelegen aan de Waterkant 56 in Spanbroek. Vanaf deze plek lopen de deelnemers richting De Weere en Abbekerk.

Langs de paden kunnen deelnemers genieten van kleurrijke bollenvelden en de flora en fauna van het polderlandschap. Momenteel worden grote zilverreigers vaak gespot in de vele sloten en vaarten die dit gebied rijk is. Deze reiger kwam tot een aantal jaren geleden voornamelijk voor in Mediterrane gebieden. Door verbetering van hun leefomgeving in Nederland zien we ze hier ook steeds vaker. Deze elegante vogels trekken de aandacht met hun rustige bewegingen. Naast zilverreigers bereiden ook andere weidevogels en eenden zich voor op het broedseizoen, waarbij ze intrigerende paringsdansen en territoriumgevechten laten zien.

Verschillende afstanden

Ontdek de mooie natuur van West-Friesland en loop mee met een van de geheel uitgepijlde en beschreven routes. De afstanden zijn 10 km, 15 km en 25 km, bij alle routes hebben deelnemers de mogelijkheid om onderweg te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee bij een van de horecagelegenheden die aan de routes liggen. Voor de 25 km kan tussen 09.00 en 11.00 uur gestart worden, voor de andere afstanden kun je starten tussen 09.30 en 12.00 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. Vragen? Mail naar secretariaatawv69@gmail.com.