Mark Neesen is 25 jaar bestuurslid van Landbouwshow Opmeer

Nieuws
Met plezier en een scherpe, geoefende blik doorloopt Mark Neesen jaarlijks het traject van voorbereiding en de dag van de Landbouwshow.
Met plezier en een scherpe, geoefende blik doorloopt Mark Neesen jaarlijks het traject van voorbereiding en de dag van de Landbouwshow. (Foto: Gerda Holla)

OPMEER - Mark Neesen sloot zich op 1 april 1999 aan als bestuurslid standhouders bij de Landbouwshow Opmeer. Hij volgde destijds bestuurslid Van der Weij op en heeft sindsdien al 25 jaar lang zijn functie uitgeoefend. Dit was voor het bestuur reden genoeg om Mark te feliciteren en hem een bloemetje aan te bieden, begeleid door de welverdiende lovende woorden. 

De taken waar Mark Neesen verantwoordelijk voor is, omvatten niet alleen het contracteren en plaatsen van standhouders op het terrein, maar ook het jaarlijks opstellen van de terreinindeling en het verzorgen van een groot deel van het vergunningstraject voor het evenement. Daarnaast ondersteunt hij de technische commissie tijdens de opbouw van het terrein in de week voor de eerste maandag van augustus, de vaste dag van de Landbouwshow Opmeer.

Dit jaar viert de Landbouwshow Opmeer haar 113e editie. Mark Neesen heeft door de jaren heen een aanzienlijke rol gespeeld in de organisatie van dit jaarlijkse evenement. Met plezier en een scherpe, geoefende blik doorloopt hij jaarlijks het traject van voorbereiding en de dag van de Landbouwshow. “Met 25 jaar ervaring heeft hij een intuïtie ontwikkeld om problemen voor te zijn”, aldus een medebestuurslid.

Eervol

Mark Neesen werd destijds gevraagd door bestuurslid Joop Schotten om als zijn rechterhand te komen helpen tijdens de opbouw. Toen Schotten opgevolgd werd door Alberto Steur, werd Neesen gevraagd als bestuurslid standhouders. Mark Neesen spreekt van tropenjaren tijdens de zomers die hij actief was voor Landbouwshow Opmeer. Hij vindt het echter eervol om zoveel jaren als bestuurslid van een evenement als de Landbouwshow Opmeer te mogen meedraaien. “Het is en blijft een fantastisch mooie dag voor heel veel mensen.”