Leerlingen wassen auto’s voor goed doel

Nieuws
Leden van de Interact club van de school
Leden van de Interact club van de school Foto: Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN- Leerlingen van het Scala College in Alphen aan den Rijn zetten zich in voor een goed doel en gaan zaterdag auto’s wassen. De actie is opgezet door de Interact club van de middelbare school zelf met het doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor Gezinshuis Spinning Wheel uit Alphen aan den Rijn, meent de school. De actie heeft plaats in het centrum van Alphen op de parkeerplaats van de Bonifaciuskerk, Paradijslaan 7. 

Het goede doel, Gezinshuis Spinning Wheel, neemt kinderen op die om verschillende redenen (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, vertelt de school. “De leerlingen hebben dit doel gekozen, omdat ze vinden dat al hun leeftijdsgenoten een goed thuis verdienen en ze willen zich hier graag hard voor inzetten. Met de opbrengsten kan het gezinshuis de tuin opknappen en aan de slag gaan met de slaapkamers van de kinderen, zodat iedereen zijn eigen fijne plek in huis kan creëren.”

Interact club

De Interact club bestaat uit leerlingen van de school die maatschappelijke projecten bedenken en houden om geld op te halen voor goede doelen. Zij worden daarbij ondersteund door Rotary, een serviceclub die lokale en internationale fundraising projecten opzet. De school vindt het een kans voor leerlingen om iets terug te geven aan de maatschappij in combinatie met het ontwikkelen van vaardigheden zoals leren plannen en organiseren. “De Interacters verheugen zich op de actie en hopen veel auto’s weer spic en span te mogen maken. Kom dus vooral langs, dan zorgen wij ervoor dat u met een glimmende wagen weer naar huis gaat.”

De uitgezette autowasstraat is open van 9.00 uur ‘s ochtends tot 17.00 uur ‘s middags. Automobilisten kunnen zijn of haar auto komen laten wassen tegen een vrijwillige bijdrage.