Golfbaan Bentwoud verlengt samenwerking

Sport
 Prof. dr. Casper van Eijk en directeur Onno Jacobs van Golfbaan Bentwoud.
Prof. dr. Casper van Eijk en directeur Onno Jacobs van Golfbaan Bentwoud. Foto: Golfbaan Bentwoud

BENTHUIZEN- Na een samenwerking in 2020 en 2021 verbindt Golfbaan Bentwoud zich ook komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Stichting Support Casper zamelt geld in voor onderzoek naar behandelingen voor alvleesklierkanker. Gedurende het jaar zijn er activiteiten om zoveel mogelijk geld op te halen om onderzoek naar het bestrijden van deze ziekte mogelijk te maken.

“Het afgelopen jaar haalde Golfbaan Bentwoud samen met haar bezoekers meer dan 40.000 euro op voor het goede doel. Het streven is om dit bedrag in 2022 minstens te evenaren, maar uiteraard liever te overtreffen. Om dit te bereiken staan er diverse acties op het programma”, vertelt de vereniging. Juni is de Support Casper maand bij Golfbaan Bentwoud met evenementen die in het teken staan van het goede doel. ‘Hoogtepunt’ is de traditionele Support Casper Golfdag op 10 juni 2022. Er zijn ook andere acties om geld op te halen voor de stichting. “Denk hierbij aan speciale ballenverkoopacties, het afkopen van spelelementen tijdens wedstrijden en donaties aan het goede doel bij deelname aan evenementen”, aldus de vereniging. 

Support Casper 

Prof. dr Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden, meent de vereniging. “Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het onderzoek van het onderzoeksteam te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Inmiddels zijn op kosten van de stichting zo’n twintig wetenschappers hard aan het werk om een behandelmethode te vinden”, stelt de stichting. Zie ook de website van de stichting: www.supportcasper.nl.

Bijdrage

Onno Jacobs, Directeur Golfbaan Bentwoud, is sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en haar campagne Support Casper bekend met het innovatieve onderzoek: “Casper van Eijck heb ik leren kennen toen hij nog clubarts van Feyenoord was. In de afgelopen twee jaar hebben wij al een mooi bedrag opgehaald, maar er is nog veel geld nodig. Het komende jaar hopen we samen met onze bezoekers nog een flinke bijdrage te kunnen leveren.”

Golfbaan Bentwoud

Golfbaan Bentwoud is een 36 holes openbare golfbaan, middenin het Bentwoud, een natuur- en recreatiegebied van ruim 800 hectare in het Groene Hart van de Randstad. De golfbaan is 10 jaar geleden aangelegd op 108 hectare van het Bentwoud en leent zich voor het spel van zowel de ervaren als de (nog) onervaren golfers.