Afscheid na 45 jaar organiseren KWF collecte

Nieuws
Als dank kreeg het echtpaar een bloemetje en een tinnen collectebusje overhandigd.
Als dank kreeg het echtpaar een bloemetje en een tinnen collectebusje overhandigd. Foto: KWF

KOUDEKERK AAN DEN RIJN- Janny en Leen Rijlaarsdam stoppen na 45 jaar met het houden van de KWF collecte in Koudekerk aan den Rijn. Bij hun laatste collecte dit jaar was de opbrengst ruim hoger dan voorgaande jaren door een combinatie van online en met de bus collecteren. Janny werd in 1976 gevraagd om te collecteren voor de stichting. Dat ging zo goed dat KWF haar daarna vroeg om de hele collecte te organiseren met haar man.

Toch waren er twijfels aan de kant van Janny toen ze begon. Ze vertelt dat ze er eigenlijk niet zo van houdt om langs de deuren te gaan en om geld te vragen, maar het goede doel sprak haar aan. Met Leens ervaring als postbode wist hij hoe ze straten konden combineren tot goede collectewijken. Zo hadden collectanten niet teveel huizen, volgens het echtpaar. Door de krachten te bundelen, kon het echtpaar al die jaren samen collectes houden.

“Leens stratenkennis maakte het gemakkelijk voor mij om het goed te organiseren”, stelt Janny. Sinds 2003 kwam de collectebus op de Trekkertrek erbij, wat een evenement in Koudekerk aan den Rijn is. Tijdens dit evenement worden tractors en trekkers belast met een sleepwagen. Degene die het verst komt, wint de wedstrijd en krijgt de beker mee naar huis. “Een mooie aanvulling op de normale collecte opbrengst”, meent het echtpaar.

Namens het KWF hebben Eric van Veelen (regiocoördinator) en Judith Werkman (districtscoördinator) een bloemetje en een tinnen collectebusje overhandigd, als dank voor alle jaren van inzet. De stichting heeft nog geen opvolging gevonden voor het echtpaar. Mocht u graag wat meer horen over deze functie, stuur gerust een berichtje naar kwfrijnwoude@kpnmail.nl.