Foto’s en pentekeningen van oude kwekersloodsjes

Nieuws
Rieni Stolwijk-van der Zon exposeert in het Boomkwekerijmuseum met foto’s en pentekeningen van Boskoopse kwekersloodsjes.
Rieni Stolwijk-van der Zon exposeert in het Boomkwekerijmuseum met foto’s en pentekeningen van Boskoopse kwekersloodsjes. ((Foto: Boomkwekerijmuseum))

BOSKOOP - Rieni Stolwijk-van der Zon exposeert van 18 november tot en met 12 februari in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop met foto’s en pentekeningen van Boskoopse kwekersloodsjes.

“Velen zullen haar en haar werk kennen, maar hebt u haar prachtige foto’s van oude kwekersloodsjes al eens gezien? Als lid van de Alphense fotoclub kent ze de fijne kneepjes van het vak. Op haar fiets doorkruiste ze Boskoop op zoek naar de loodsjes. Er zijn er nog maar weinig over, des te leuker dus dat het verleden in de foto’s herleeft”, aldus het museum. “Geïnspireerd door de foto’s maakt zij bijzondere pentekeningen. Niet alleen van het loodsje zelf, maar ook van details zoals gereedschappen, een scheef hangende deur, werkkleding aan een haak.” 

Op het Gouwe College volgde zij tekenlessen bij Han van Hagen. Om zich verder te bekwamen nam zij twee jaar deel aan de zaterdagcursus van de Kunstacademie in Den Haag. “‘Schoonheid in verval’ is een must voor alle Boskopers: herkent u het gefotografeerde en /of getekende loodsje? Weet u op welke kwekerij het staat? Wie de kweker was/is? Maar ook voor niet-Boskopers met belangstelling voor het verleden is deze expositie meer dan de moeite waard.”

“Op uitnodiging van Rieni Stolwijk laat goudsmid Lise Colpa prachtige colliers zien. Ook zij herkent de schoonheid in verval. In de vitrine toont zij prachtige sieraden die alle te maken hebben met Boskoop. Zij vindt een scherf van een pot of schotel, een stukje oud glas, een deel van een oude kraan of een complete pijpenkop in de grond en maakt daar een bijzondere ketting van.” Met deze expositie geeft het Boomkwekerijmuseum een voorproefje van ‘800 jaar Boskoop’. “Denkt u eraan uw vaccinatiebewijs mee te nemen?” Meer info: www.boomkwekerijmuseum.nl.

Goudsmid Lisa Colpa laat haar colliers zien.