Lijst CDA: ‘talent en vertrouwde gezichten’

Nieuws
Winfried Ponsioen (65) een Alphense ondernemer, is geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid.
Winfried Ponsioen (65) een Alphense ondernemer, is geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid. Foto: CDA Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- Marco de Goede is donderdag 25 november geïnstalleerd als raadslid voor het CDA en Winfried Ponsioen en Cheryl Oosterman als raadscommissieleden.

Marco de Goede (47, Alphen aan den Rijn) zet zich volgens het CDA al jaren als commissielid in voor een gezonde en veilige leefomgeving. “Dat kinderen fijn en veilig buiten kunnen spelen en dat een ieder vrij kan leven en bewegen is waar Marco zich iedere dag hard voor maakt, zowel in zijn werk vanuit de CDA-fractie als in zijn werk als Regisseur Openbare Ruimte voor de gemeente Uithoorn”, stellen de christendemocraten.

Winfried Ponsioen (65) een Alphense ondernemer, is geïnstalleerd als nieuw raadscommissielid en gaat zich bezig houden met de ruimte en economie (wonen&werken). Zijn drive: “Het mag wel wat sneller en transparanter bij de gemeente en soms denk ik dat zaken ook een stuk goedkoper kunnen. Dat aanjagen en wat meer ondernemerschap in de politiek brengen, daar ga ik voor.” Op de vraag waarom bij het CDA, antwoordt hij: “Met name de zorg voor elkaar, het misschien wat ouderwetse woord naastenliefde en de gematigde lijn van het CDA trekken me aan. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Sociaal domein

Cheryl Oosterman uit Aarlanderveen (43) gaat zich als commissielid bezig houden met het sociaal en maatschappelijk domein. Volgens Oosterman het meest sexy domein dat er is want het gaat over mensen. “Ik geloof dat er voor iedereen plek is in onze samenleving en dat we het samen mogen doen.” Zorgen voor elkaar is wat haar drijft. Ze is al volop bezig om in het veld op te halen wat er onder de inwoners en instellingen leeft en wat er beter kan. Vanuit haar achtergrond als afdelingsleider en docent aan de Europese School in Den Haag heeft ze ervaring met jeugd en onderwijs. “Verder is zij een echt verenigingsmens en zet ze zich al jaren actief in voor DSS (het beroemde fanfareorkest)”, aldus het CDA.

Lijstrekker

Met Jeroen van Gool als nieuwe lijsttrekker (Hazerswoude), Helma van der Louw als ervaren en bekende kracht (Boskoop), de fractieleden Mark Vermeulen (Alphen/Zwammerdam), Henk Oostdam (Boskoop) en jongere Marise van’t Wout (23) en de ‘nestors’ Marjon Verkleij (Alphen), Han de Jager (Boskoop) en Kees van Velzen (Benthuizen) staat er volgens het CDA een mooi divers en compleet team. “Zij gaan zich samen van harte inzetten voor het beste resultaat voor Alphen en onze mooie dorpen.”