Open monumentendag op Fort bij Spijkerboor
Open monumentendag op Fort bij Spijkerboor ((Foto: aangeleverd))

Reis door de tijd op fort bij Spijkerboor

WEST-BEEMSTER - Fort bij Spijkerboor is zondag 15 september open. Naast de rondleidingen door het fort is er een tentoonstelling gemaakt door Hetta van de Schraaf-Prijs die als dochter van een fortwachter op een fort geboren werd.

In het weekend van 14 en 15 september opent Natuurmonumenten haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien voor het grote publiek. Speciaal georganiseerde excursies en rondleidingen bieden de zeldzame kans om het cultureel erfgoed van Natuurmonumenten te bewonderen en verhalen te horen over wat er zich vroeger afspeelde achter de deuren die het grootste deel van het jaar gesloten blijven.

Fort bij Spijkerboor is één van de gebouwen waar Natuurmonumenten tijdens de Open Monumentendagen extra aandacht aan besteedt. Fort bij Spijkerboor is zondag 15 september open, en dat is de laatste open dag van het seizoen voor dit fort. Er zijn de hele dag rondleidingen waarbij de gids je enthousiast vertellend langs kookketels, celblokken en oude munitiekamers leidt. Voor een rondleiding kan je je vooraf online aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/fortbijspijkerboor.

Dochter van de fortwachter

Naast de rondleidingen is er een tentoonstelling gemaakt door Hetta van de Schraaf-Prijs die als dochter van een fortwachter op een fort geboren werd. Haar vader was de laatste 'echte' fortwachter van Fort bij Spijkerboor. De tentoonstelling geeft een kijkje in het leven tussen de vochtige muren van het fort waarin tijdens de eerste wereldoorlog 300 soldaten gelegerd waren en dat daarnaast in verschillende perioden als gevangenis werd gebruikt.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten