Wethouder Pieter Dijkman (r) maakte deze week kennis met de sportformateur Ted van der Bruggen.
Wethouder Pieter Dijkman (r) maakte deze week kennis met de sportformateur Ted van der Bruggen. ((Foto: aangeleverd))

Sport verenigt Alkmaar

ALKMAAR - Een groot aantal partijen op het gebied van sport, welzijn, onderwijs en zorg sloot vorig jaar met de minister van Sport, Bruno Bruins, het Nationaal Sportakkoord. Dit akkoord heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten en daarmee de sport te versterken.

In navolging van het Nationale Sportakkoord worden er ook in Alkmaar stappen gezet om te komen tot een lokaal maatschappelijk sportakkoord. De komende vijf maanden stelt een door de Vereniging Sport en Gemeenten voorgedragen sportformateur in Alkmaar een lokaal sportakkoord op. De onafhankelijke formateur, Ted van der Bruggen, benadert hiervoor de komende maanden een groot aantal sportorganisaties en maatschappelijke instellingen. Hij begeleidt het proces op weg naar een Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar dat in maart 2020 op tafel moet liggen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten