Mogelijk toch AZ-Ajax in het AFAS Stadion.
Mogelijk toch AZ-Ajax in het AFAS Stadion. ((Foto: Ed van de Pol))

Hoop voor AZ-Ajax in AFAS Stadion

ALKMAAR - Binnen één dag kan de wereld er anders uitzien. Verscheen dinsdagochtend het bericht dat AZ hoogstwaarschijnlijk niet tegen Ajax in het eigen AFAS Stadion kon spelen, aan het einde van de middag reageert de gemeente dat het duel mogelijk toch doorgaat.

"Indien de voetbalclub in de komende twee weken de ontbrekende gegevens aanlevert en het totale onderzoek aantoont dat het stadion voldoet aan de minimale wettelijke norm, kan de aanschrijving deels of geheel van het stadion. Dan is het ook toegestaan dat er supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn", schrijft de gemeente in een verklaring. Concluderend stellen de gemeente en TNO dat er gespeeld kan worden in het stadion. Of dit met of zonder publiek is, hangt af van de toets van de gemeente en de medewerking van AZ aan een visuele inspectie in het stadion zelf. De veiligheid van de supporters staat daarbij voorop."
AZ schreef eerder op haar website dat de gemeente Alkmaar steeds aanvullende vragen had die in de beleving van AZ geen relatie hebben met het veilig kunnen spelen en vrijgeven van het stadion. Uiterlijk begin volgende week verwacht de gemeente Alkmaar uitsluitsel te kunnen geven aan AZ.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten